Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Νέα στέγη τεχνών δημιουργείται στο Χαλάνδρι
[Η Ναυτεμπορική]: Νέα στέγη τεχνών δημιουργείται στο Χαλάνδρι

[Η Ναυτεμπορική]: Νέα στέγη τεχνών δημιουργείται στο Χαλάνδρι

Άνοιξε ο δρόμος για τη δημιουργία μιας νέας στέγης τεχνών στο Χαλάνδρι, μετά από τη σχετική έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στις 3 Ιουνίου 2021, χρηματοδότησης ύψους 5,5 εκατ. ευρώ για την αποπεράτωση των εργασιών στο εμβληματικό κτήριο «Νόμπελ», το οποίο μετά από επίπονο αγώνα της σημερινής διοίκησης περιήλθε το 2015 στην κυριότητα του Δήμου.

Το ημιτελές τριώροφο κτίσμα των 2.555,92 τ.μ., που διαθέτει αίθουσα εκδηλώσεων μεγάλης χωρητικότητας και υπόγειους χώρους στάθμευσης 939,31 τ.μ., αγοράστηκε από το Δήμο Χαλανδρίου με μια ιστορική απόφαση -16 Ιουλίου 2015- του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία στήριξαν οι 28 από τους 30 παρευρισκόμενους δημοτικούς συμβούλους, προκειμένου να αποκτήσει το Χαλάνδρι την στεγασμένη πολιτιστική υποδομή που στερείται επί δεκαετίες. Αυτή τη στιγμή ο μοναδικός χώρος εκδηλώσεων που διαθέτει η πόλη βρίσκεται στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο και είναι χωρητικότητας μόλις 45 θέσεων.

Στα μεγάλα πλεονεκτήματα του «Νόμπελ» συγκαταλέγεται εκτός από τη διαμορφωμένη αίθουσα εκδηλώσεων με εκατοντάδες θέσεις και η προσβασιμότητά του, δεδομένου ότι ο χώρος βρίσκεται πολύ κοντά στο σταθμό μετρό «Χαλάνδρι» και μόλις 280 μέτρα από την οδό Δ. Πλακεντίας

«Η νέα στέγη τεχνών θα είναι αντάξια της πολιτιστικής διαδρομής του Χαλανδρίου»

Σχολιάζοντας την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την ανακατασκευή του «Νόμπελ», ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος σημείωσε: «Ένα ακόμα μεγάλο έργο παίρνει σειρά προς υλοποίηση και μάλιστα χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση των δημοτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!