Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Νέα σύλληψη για τηλεφωνικές απάτες – 5 ηλικιωμένες έδωσαν χρήματα για ατυχήματα-»μαιμού»
[Η Ναυτεμπορική]: Νέα σύλληψη για τηλεφωνικές απάτες – 5 ηλικιωμένες έδωσαν χρήματα για ατυχήματα-»μαιμού»

[Η Ναυτεμπορική]: Νέα σύλληψη για τηλεφωνικές απάτες – 5 ηλικιωμένες έδωσαν χρήματα για ατυχήματα-»μαιμού»

Σε μια ακόμη σύλληψη αλλοδαπής για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και απόπειρες απάτης κατ’ εξακολούθηση, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, στα Ιωάννινα, ύστερα από την αντίστοιχη προχθεσινή σύλληψη.

Οι αστυνομικοί, στα πλαίσια της διερεύνησης καταγγελιών πολιτών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, σχετικά με απόπειρες τηλεφωνικής απάτης που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, και σε συνεργασία με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατάφεραν να εντοπίσουν την αλλοδαπή, η οποία νωρίτερα είχε παραλάβει από ηλικιωμένη σακούλα με το χρηματικό ποσό των 14.000 ευρώ και χρυσά κοσμήματα.

Από την αστυνομική έρευνα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ertnews, διακριβώθηκε ότι η συλληφθείσα λειτουργούσε ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, με έδρα χώρα του εξωτερικού, η οποία δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες.

Αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση, είχε αλλοδαπός ο οποίος πραγματοποιούσε από τη χώρα του αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε ανυποψίαστους πολίτες στη χώρα μαςπαριστάνοντας το γιατρό και απαιτούσε την άμεση καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών για την κάλυψη εξόδων εγχείρησης στενών συγγενικών τους προσώπων, λόγω δήθεν ατυχήματος που είχαν.

Δύο ακόμη μέλη της οργάνωσης, άντρας και γυναίκα, κατά τη διάρκεια των τηλεφωνημάτων παρίσταναν κατά περίπτωση τους συγγενείς των υποψήφιων θυμάτων και εκλιπαρούσαν για την καταβολή των χρημάτων. Άλλα μέλη της οργάνωσης, όπως η συλληφθείσα, βρισκόμενα στη χώρα μας είχαν το ρόλο του «εισπράκτορα», παραλαμβάνοντας τα χρήματα από τους παθόντες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!