Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Νέα ρύθμιση προωθείται για τα χρέη της πανδημίας
[Η Ναυτεμπορική]: Νέα ρύθμιση προωθείται για τα χρέη της πανδημίας

[Η Ναυτεμπορική]: Νέα ρύθμιση προωθείται για τα χρέη της πανδημίας

Του Θάνου Τσίρου
ttsiros@naftemporiki.gr

Ολοκληρώνεται μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το πλέγμα των ρυθμίσεων που θα έχει στη διάθεσή του ο οφειλέτης προκειμένου να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες του παρελθόντος.

Μετά την ενεργοποίηση του εξωδικαστικού μηχανισμού διευθέτησης οφειλών, ο οποίος αποσκοπεί στο να δώσει λύσεις «πακέτο» για όσους έχουν χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει η ρύθμιση της «2ης ευκαιρίας», η οποία πλέον θα προβλέπει τη διαγραφή του χρέους (ύστερα από ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων) για όσους δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στην όποια ρύθμιση.

Το «σκηνικό» θα ολοκληρωθεί με τη βελτίωση και την ενεργοποίηση και της ρύθμισης για τα χρέη που συσσωρεύτηκαν εν μέσω πανδημίας, ώστε αυτοί που φορτώθηκαν οφειλές το τελευταίο 15μηνο να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια «φθηνή» και άμεση λύση τακτοποίησης που δεν θα προϋποθέτει «ξεσκόνισμα» της οικονομικής και περιουσιακής κατάστασης του καθενός.

Ουσιαστικά, οι οφειλέτες -ο αριθμός τους εκτιμάται σε περίπου 4 εκατομμύρια διακριτούς ΑΦΜ οι οποίοι χρωστούν είτε στο Δημόσιο είτε στις τράπεζες- θα πρέπει να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θα διευθετήσουν πιο εύκολα την οφειλή τους:

1. Ρύθμιση Covid: Όσοι απέκτησαν χρέη εν μέσω πανδημίας, θα περιμένουν τη νέα ρύθμιση που θα παρουσιάσει το οικονομικό επιτελείο. Αυτή θα προβλέπει -σύμφωνα με τις πληροφορίες- 60 ή και 72 δόσεις για τα χρέη που δημιουργήθηκαν από τον περασμένο Μάιο εξαιτίας του «παγώματος» φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!