Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Νέα ρύθμιση εξόφλησης φόρων σε πολλές δόσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Νέα ρύθμιση εξόφλησης φόρων σε πολλές δόσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Νέα ρύθμιση εξόφλησης φόρων σε πολλές δόσεις

Του Γιώργου Κούρου
gkouros@naftemporiki.gr

Προ των πυλών βρίσκεται η νέα ευνοϊκή ρύθμιση που θα προβλέπει την εξόφληση φόρων σε πολλές δόσεις από τους επιτηδευματίες που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού. Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται στην τελική φάση επεξεργασίας της σχετικής νομοθετικής διάταξης που θα προβλέπει 12 άτοκες ή 24 χαμηλότοκες δόσεις με τον τόκο να κυμαίνεται πέριξ του 2,5%.

Η εν λόγω ρύθμιση με την οποία, όπως έχουν προαναγγείλει ήδη κυβερνητικά στελέχη, θα μπορούν οι υπόχρεοι που έχουν πληγεί από τον Covid-19 να εξοφλήσουν όλες τις οφειλές τους (φόροι ή και δόσεις ρυθμίσεων) οι οποίες ανεστάλησαν από τον Μάρτιο, οπότε και ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2021 εκτός εάν, όπως επισημαίνουν παράγοντες του οικονομικού επιτελείου, καταστεί επιβεβλημένη η έναρξη ισχύος της νωρίτερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανωτέρω συνολικές οφειλές υπερβαίνουν συνολικά τα 3 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες και αυτές με βάση το σχέδιο της κυβέρνησης θα μπορούν να ρυθμιστούν επίσης σε 12 ή 24 δόσεις.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι οι συγκεκριμένες οφειλές έχουν «παγώσει», με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, έως τον Οκτώβριο και, εκτός απροόπτου, θα παραμένουν στο ίδιο καθεστώς μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και σίγουρα μέχρι να τεθεί σε ισχύ η νέα ρύθμιση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!