Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα για την ασφαλή χρήση των φαρμάκων και τη συμμόρφωση των ασθενών στη θεραπεία
[Η Ναυτεμπορική]: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα για την ασφαλή χρήση των φαρμάκων και τη συμμόρφωση των ασθενών στη θεραπεία

[Η Ναυτεμπορική]: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα για την ασφαλή χρήση των φαρμάκων και τη συμμόρφωση των ασθενών στη θεραπεία

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Ένα νέο εργαλείο στα χέρια των ασθενών θα αποτελέσει η Πρωτοβουλία για τα Καινοτόμα Φάρμακα (Innovative Medicines Initiative – IMI) που ξεκινά σήμερα. Πρόκειται για ένα 5-ετές παγκόσμιο ερευνητικό έργο, το Gravitate Health, που θα αφορά στη βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών σε πληροφορίες υγείας, καθώς και της κατανόησης των πληροφοριών αυτών, με στόχο την ασφαλή χρήση των φαρμάκων, την ελαχιστοποίηση των κινδύνων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Στη Δράση αυτή λαμβάνουν μέρος 40 σημαντικοί οργανισμοί από την κοινωνία των πολιτών, τον ακαδημαϊκό χώρο και τη βιομηχανία από 15 χώρες οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο την ανάπτυξη νέων εργαλείων παροχής πληροφοριών υγείας, τα οποία θα προσφέρουν στους πολίτες άμεση πρόσβαση σε αξιόπιστες, σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα φάρμακα.

Η μοναδική αυτή στρατηγική συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα διευθύνεται από κοινού από το Πανεπιστήμιο του Όσλο (ως συντονιστής εταίρος δημοσίου τομέα) και την Pfizer (ως επικεφαλής βιομηχανίας).

Το έργο υποστηρίζεται με επιχορήγηση από την IMI Europa και έχει λάβει χρηματοδότηση από την Κοινή Επιχείρηση της Πρωτοβουλίας για τα Καινοτόμα Φάρμακα. Επίσης στηρίζεται από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Horizon 2020 και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (EFPIA). Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 18,5 εκατ. € για διάρκεια έργου 60 μηνών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!