Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Νέα μέτρα στις Ένοπλες Δυνάμεις για αντιμετώπιση του κορωνοϊού
[Η Ναυτεμπορική]: Νέα μέτρα στις Ένοπλες Δυνάμεις για αντιμετώπιση του κορωνοϊού

[Η Ναυτεμπορική]: Νέα μέτρα στις Ένοπλες Δυνάμεις για αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Νέα δέσμη μέτρων, στο ευρύτερο πλαίσιο των κυβερνητικών δράσεων και οδηγιών, για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού εφαρμόζει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, τα επιτελεία κάθε κλιμακίου διοίκησης και κατά κρίση των αρχηγών τους θα λειτουργούν και θα στελεχώνονται με το κατά το δυνατόν λιγότερο απαιτούμενο προσωπικό και όχι κάτω από το 50% της δύναμης που υπηρετεί σε αυτά, συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού που θα απουσιάζει με πάσης φύσης άδεια.

Με μέριμνα των διοικητών και διευθυντών, θα γίνεται απαρέγκλιτη τήρηση των απώτατων χρονικών ορίων εξάντλησης των δικαιούμενων αδειών, όπως αυτά καθορίζονται στις κείμενες διατάξεις.

Η λειτουργία με το ελάχιστο απαιτούμενο προσωπικό και σε ποσοστό όχι μικρότερο του 30%, ανάλογα με τις λειτουργικές ανάγκες- θα εφαρμοστεί στην Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού, την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας, το Πολεμικό Μουσείο και τα παραρτήματά του.

Επίσης, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, τον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών, την Ανώτατη Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών, το Ταμείο Αρωγής Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τον Οικοδομικό Οργανισμό Μονίμων Αξιωματικών του ελληνικού Στρατού, την ΕΘΑ και το Ταμείο Πρόνοιας Ναυτικού.

Ακόμη, στο ίδιο πλαίσιο, θα λειτουργήσουν το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού, το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, το Ταμείο Αρωγής Μονίμων Πολιτικών Υπαλλήλων του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλοβοήθειας Στρατού, τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλοβοήθειας Ναυτικού, καθώς και τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλοβοήθειας Αεροπορίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!