Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Νέα μέτρα στήριξης ανακοινώνει ο Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή 
[Η Ναυτεμπορική]: Νέα μέτρα στήριξης ανακοινώνει ο Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή 

[Η Ναυτεμπορική]: Νέα μέτρα στήριξης ανακοινώνει ο Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή 

Του Γιάννη Καμπουράκη
gkamp@naftemporiki.gr

Το β΄ εξάμηνο για την ελληνική οικονομία, τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, προβλέπεται πολύ δύσκολο και η κυβέρνηση μελετά νέες κινήσεις στήριξης, ενώ περιμένει την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το Ταμείο Ανάκαμψης, ελπίζοντας σε ισχυρή στήριξη, ώστε να υπάρξει ορίζοντας στην οικονομία. Σε αυτό το πλαίσιο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί στην επιδότηση νέων θέσεων εργασίας, πέραν της κάλυψης της απώλειας του μισθού των μερικώς απασχολουμένων, από το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία, την επέκταση και μετά το τέλος Ιουλίου της κάλυψης του 60% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που έληγε σήμερα, την αναβολή ως τον Ιανουάριο του 2021 της έναρξης πληρωμής των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων που έχουν ανασταλεί για τους μήνες Μάρτιο ως και Ιούνιο, οι οποίες θα μπορούν να εξοφληθούν σε 12 δόσεις άτοκα ή σε 24 με επιτόκιο 2,5%, τη μείωση της προκαταβολής φόρου των επιχειρήσεων για το 2021, φτάνοντας έως και στο 100% σε περιπτώσεις επιχειρήσεων ή κλάδων, που είναι ζημιογόνοι, την τρίτη φάση του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής, η οποία θα αφορά κυρίως εποχικές επιχειρήσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί ακόμα σε προστασία πρώτης κατοικίας που είναι συνδεδεμένη με δάνεια μέσω επιδότησης δόσεων τόσο για “κόκκινους” όσο και για “πράσινους” δανειολήπτες και στην κατάργηση για φέτος του τέλους επιτηδεύματος αγροτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!