Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τα νέα κριτήρια για τις αναστολές συμβάσεων Ιουνίου
[Η Ναυτεμπορική]: Τα νέα κριτήρια για τις αναστολές συμβάσεων Ιουνίου

[Η Ναυτεμπορική]: Τα νέα κριτήρια για τις αναστολές συμβάσεων Ιουνίου

Εκτός της διαδικασίας αναστολής σύμβασης τίθενται τον Ιούνιο οι επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου. Παράλληλα, αλλάζει ο χρόνος πρόσληψης, βάσει του οποίου επιτρέπεται να τίθενται εργαζόμενοι σε αναστολή σύμβασης, ενώ μειώνονται αισθητά οι ΚΑΔ των δικαιούχων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, από τις επιχειρήσεις που υπάγονται στη νέα λίστα των ΚΑΔ θα γίνονται δεκτές αιτήσεις για αναστολή σύμβασης εργαζομένων που προσλήφθηκαν έως και την 31η Μαρτίου, αντί για την 31η Ιανουαρίου όπως ίσχυε έως πρότινος. Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, μένουν εκτός του μέτρου των αναστολών συμβάσεων, με μοναδική εξαίρεση αν βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές της χώρας.

Επίσης, τα κριτήρια επιλεξιμότητας είναι τα ακόλουθα:

1. Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν ή έχουν επιτρεπόμενες δραστηριότητες μπορούν να θέτουν σε αναστολή μόνο συμβάσεις εργασίας εργαζομένων τους των οποίων το ωράριο εργασίας εβδομαδιαίως είναι τουλάχιστον 16 ώρες, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ κατά την 29/4/2021. Το μέτρο ισχύει κυρίως για τον τομέα της εστίασης.

2. Οι επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών πριν από την 1η Ιανουαρίου 2018, ήταν υποκείμενες σε ΦΠΑ καθ’ όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020 και δεν άνοιξαν υποκατάστημα από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020, για να είναι επιλέξιμες πρέπει:

α) Να έχουν υποβάλει όλες τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ καθ’ όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!