Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η νέα κυβέρνηση στο Βερολίνο και το «αίνιγμα» Λίντνερ
[Η Ναυτεμπορική]: Η νέα κυβέρνηση στο Βερολίνο και το «αίνιγμα» Λίντνερ

[Η Ναυτεμπορική]: Η νέα κυβέρνηση στο Βερολίνο και το «αίνιγμα» Λίντνερ

Του Μιχάλη Ψύλου
(email protected)

«Λευκός καπνός» επιτέλους στο Βερολίνο! Οκτώ εβδομάδες μετά τις Ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία, Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) , συμφώνησαν και στις τελευταίες λεπτομέρειες για τη συγκρότηση της νέας , τρικομματικής κυβέρνησης υπό τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, βάζοντας και τυπικά τέλος στην 16χρονη εποχή Μέρκελ.

Η νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα αποτελείται από 15 υπουργούς: Οι Σοσιαλδημοκράτες θα έχουν- εκτός από τον Καγκελάριο-και έξι υπουργεία, μεταξύ των οποίων της Αμυνας και της Υγείας. Οι Πράσινοι πέντε-ανάμεσα στα οποία τα υπουργεία Εξωτερικών και Κλιματικής Αλλαγής-αλλά και την αντι-καγκελαρία. Το FDP τέλος, παίρνει τέσσερα υπουργεία-με βασικό το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών, το οποίο αναλαμβάνει ο ηγέτης τους, Κρίστιαν Λίντνερ, όπως αποκάλυψε –κατά λάθος-ο Ολαφ Σολτς, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Τυπικά, τα ονόματα των υπουργών δεν ανακοινώθηκαν, καθώς εναπόκειται στα τρία κόμματα να τους ορίσουν.

Ο Σολτς αναμένεται να αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου-περίπου 75 ημέρες μετά τις εκλογές. Στις 10 Δεκεμβρίου πάντως, ο νέος καγκελάριος θα έχει την πρώτη του σημαντική διεθνή εμφάνιση, στην ψηφιακή «Σύνοδο Κορυφής για τη Δημοκρατία», που διοργανώνει ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Για την ιστορία: μετά τις εκλογές του 2017, χρειάστηκαν 171 ημέρες για να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση – περισσότερες από ποτέ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!