Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Νέα Υόρκη- κορωνοϊός: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς
[Η Ναυτεμπορική]: Νέα Υόρκη- κορωνοϊός: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς

[Η Ναυτεμπορική]: Νέα Υόρκη- κορωνοϊός: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς

Η πολιτεία και η πόλη της Νέας Υόρκης, που επλήγησαν σφοδρά από την cοvid-19, είναι οι πρώτες στις ΗΠΑ που πειραματίζονται με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και των εκπαιδευτικών.

Από τη Δευτέρα όλο το υγειονομικό προσωπικό των δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων της πολιτείας, σχεδόν 520.000 άνθρωποι, πρέπει να έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19 για να εργαστούν, σε διαφορετική περίπτωση αναστέλλεται η καταβολή του μισθού τους και κινδυνεύουν με απόλυση.

Η Δημοκρατική κυβερνήτης της πολιτείας Κάθι Χόκαλ αρχικά είχε προκαλέσει έκπληξη όταν είχε προειδοποιήσει ότι θα κινητοποιήσει την Εθνοφρουρά για να αντικαταστήσει τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς, φοβούμενη μια χαοτική κατάσταση στα νοσοκομεία. Ωστόσο τελικά εξέφρασε την ικανοποίησή της που κανένα νοσοκομείο δεν έκλεισε λόγω έλλειψης προσωπικού.

Από τον Μάρτιο του 2020 η covid-19 έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 56.000 ανθρώπων στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, σε συνολικό πληθυσμό 20 εκατομμυρίων, εκ των οποίων οι 34.000 μόνο στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Την απόφαση των αρχών της πολιτείας αυτής αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες, όπως η Καλιφόρνια που καθιστά από σήμερα υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των υγειονομικών, αν και εκεί θα μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται και οι ανεμβολίαστοι εφόσον κάνουν κάθε εβδομάδα τεστ.

Η Χόκαλ, η οποία διαδέχθηκε τον Άντριου Κουόμο στις 25 Αυγούστου, εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή της για την αύξηση του ποσοστού των υγειονομικών που έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως κατά της covid-19, το οποίο χθες Τετάρτη έφτασε το 87%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!