Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η νέα επιστημονική Επιτροπή για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ
[Η Ναυτεμπορική]: Η νέα επιστημονική Επιτροπή για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ

[Η Ναυτεμπορική]: Η νέα επιστημονική Επιτροπή για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Ορίσθηκε σήμερα με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, η Επιστημονική Επιτροπή που θα αναλάβει τον σχεδιασμό των νέων κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Όπως είχε προαναγγέλλει πριν λίγες ημέρες ο υπουργός πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής αναλαμβάνει η αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» Αναστασία Κοτανίδου.

  • Απόστολος Αρμαγανίδης, Καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Διευθυντής Β΄ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας ΠΓΝ «Αττικόν»
  • Ελένη Γκέκα, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Διευθύντρια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ
  • Μηλίτσα Μπιτζάνη, Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια Α’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ΠΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου»
  • Βασίλης Μπέκος, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών

Η Επιστημονική Επιτροπή θα εργαστεί προκειμένου να αυξηθούν σταδιακά οι κλίνες των ΜΕΘ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, με γνώμονα τη λειτουργικότερη δυνατή χωροθέτηση σε υπάρχουσες ή νέες κτηριακές νοσοκομειακές δομές. Ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει την άμεση ενσωμάτωσή τους στο ήδη υπάρχον σύστημα παροχής φροντίδας και αξιοποίησης κλινών ΜΕΘ.

Ποια είναι όμως η Αναστασία Κοτανίδου η οποία αναλαμβάνει ένα τόσο κομβικό ρόλο στην αναμόρφωση του ΕΣΥ; Πρώτα από λα να θυμίσουμε ότι η κα Κοτανίδου συμπεριλαμβάνεται στην ερευνητική ομάδα που διεξάγει την πολυκεντρική μελέτη φάσης 2, που αφορά τη συλλογή πλάσματος από ιαθέντες ασθενείς από τη νόσο COVID-19 και τη χορήγησή του σε σοβαρά νοσούντες από τη νόσο αυτή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!