Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η νέα ανησυχητική μετάλλαξη του Covid-19 εξελίχθηκε σε ασθενή με HIV
[Η Ναυτεμπορική]: Η νέα ανησυχητική μετάλλαξη του Covid-19 εξελίχθηκε σε ασθενή με HIV

[Η Ναυτεμπορική]: Η νέα ανησυχητική μετάλλαξη του Covid-19 εξελίχθηκε σε ασθενή με HIV

Επιστήμονες στη Νότια Αφρική μελετούν μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που εντοπίστηκε πρόσφατα και εγείρει σοβαρές ανησυχίες, ενισχύοντας φόβους ότι η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει ένα δυνητικά σοβαρό τέταρτο κύμα που θα μπορούσε να εξαπλωθεί διεθνώς.

Η νέα ανακάλυψη, που ονομάζεται B.1.1529 μέχρι να εκχωρηθεί ένα ελληνικό γράμμα, φέρει έναν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων και είναι «σαφώς πολύ διαφορετική» από προηγούμενες, σύμφωνα τον Tulio de Oliveira, καθηγητή βιοπληροφορικής που διευθύνει ιδρύματα αλληλουχίας γονιδίων στα δύο Πανεπιστήμια της Νότιας Αφρικής

«Εδώ υπάρχει μια παραλλαγή μετάλλαξης που προκαλεί σοβαρή ανησυχία», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Joe Phaahla. «Ήμασταν αισιόδοξοι ότι μπορεί να είχαμε ένα μεγαλύτερο διάλειμμα μεταξύ των κυμάτων – πιθανώς ότι θα κρατούσε μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου ή ακόμα και τον επόμενο Ιανουάριο».

Οι ιολόγοι έχουν εντοπίσει σχεδόν 100 κρούσματα που συνδέονται με την παραλλαγή στη χώρα μέχρι σήμερα, δήλωσε η Anne von Gottberg, κλινική μικροβιολόγος και επικεφαλής αναπνευστικών ασθενειών στο Εθνικό Ινστιτούτο Μεταδοτικών Ασθενειών. Αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συναντήθηκαν για να συζητήσουν τον ιό, ο οποίος έχει επίσης εντοπιστεί στη Μποτσουάνα, σύμφωνα με ξεχωριστή δήλωση.

Η νέα παραλλαγή είναι πιθανό να έχει εξελιχθεί κατά τη διάρκεια μιας χρόνιας λοίμωξης ενός ανοσοκατεσταλμένου ατόμου, πιθανώς σε ασθενή με HIV/AIDS χωρίς θεραπεία, δήλωσε ο Francois Balloux, διευθυντής του Ινστιτούτου Γενετικής UCL, σε δήλωση που δημοσιεύτηκε από το Science Media Centre.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!