Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Ναυμαχία» εν όψει των ναυτιλιακών εκθέσεων του 2022
[Η Ναυτεμπορική]: «Ναυμαχία» εν όψει των ναυτιλιακών εκθέσεων του 2022

[Η Ναυτεμπορική]: «Ναυμαχία» εν όψει των ναυτιλιακών εκθέσεων του 2022

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
(email protected)

«Ναυτιλιακό διπλωματικό επεισόδιο» έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με φόντο τη διοργάνωση της γιορτής της ελληνικής ναυτιλίας, τη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια, τον προσεχή Ιούνιο και την επιλογή της Informa, η οποία διοργανώνει και τα Greek Shipping Lloyds List Awards, να αναβάλει τη διοργάνωση της έκθεσης Marintec στην Κίνα και να ανακοινώσει ότι τελικά θα πραγματοποιηθεί και αυτή τον Ιούνιο του 2022.
Ναυτιλιακοί κύκλοι στην Ελλάδα τόνισαν στη «Ν» ότι η Informa, η οποία διοργανώνει την κινεζική έκθεση μαζί με τη Shanghai Society of Naval Architects & Marine Engineers, «παραβιάζει» τον βασικό κανόνα των εκθετών, οι οποίοι φροντίζουν να μη συμπίπτουν οι ημερομηνίες των εκθέσεων που έχουν διεθνή εμβέλεια. Και με δεδομένο ότι τα Ποσειδώνια έχουν ανακοινώσει εδώ και μήνες ότι θα διοργανώσουν την έκθεση, όπως κάνουν κάθε δύο χρόνια, τον Ιούνιο του 2022, η κίνηση της Informa χρεώνεται ως «φάουλ» από την ελληνική αγορά.
Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν στη «Ν» ότι πιθανόν η απόφαση αυτή να είναι αποτέλεσμα του «χάους» που προκάλεσε στον κλάδο των εκθέσεων η πανδημία του κορονοϊού, αφού το 2020 ακυρώθηκαν όλες οι εκθέσεις, ενώ φέτος επιστρέφουν σταδιακά, αλλά με προβλήματα. Για παράδειγμα, για να ταξιδέψει κάποιος στην Κίνα αυτή την περίοδο θα πρέπει να μπει σε καραντίνα τριών εβδομάδων, κάτι που δεν ευνοεί τη διοργάνωση συνεδρίων, εξέλιξη που ενδεχομένως να οδήγησε στην απόφαση αναβολής της κινεζικής ναυτιλιακής έκθεσης που αρχικά ήταν προγραμματισμένο να γίνει μέσα στον Δεκέμβριο στη Σαγκάη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!