Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: NASA και Roscosmos «κοιτούν» την Αφροδίτη μετά τον εντοπισμό πιθανών ιχνών ζωής
[Η Ναυτεμπορική]: NASA και Roscosmos «κοιτούν» την Αφροδίτη μετά τον εντοπισμό πιθανών ιχνών ζωής

[Η Ναυτεμπορική]: NASA και Roscosmos «κοιτούν» την Αφροδίτη μετά τον εντοπισμό πιθανών ιχνών ζωής

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις περί εντοπισμού πιθανού ίχνους εξωγήινης ζωής στην Αφροδίτη προκάλεσαν αίσθηση- και ο εν λόγω αφιλόξενος μεν, εξαιρετικά ενδιαφέρων δε, πλανήτης, έχει επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο, τραβώντας πάνω του έντονο το ενδιαφέρον της επιστημονικής και μη κοινότητας, με τους επικεφαλής των διαστημικών υπηρεσιών ΗΠΑ και Ρωσίας να προβαίνουν σε ανακοινώσεις σχετικά με τις μελλοντικές αποστολές στην Αφροδίτη.

Σε ανακοίνωσή του ο Τζιμ Μπράιντενσταϊν, επικεφαλής της NASA, σημειώνει πως η Αφροδίτη είναι «μία στάση στην αναζήτησή μας για ζωή», παραθέτοντας μια σειρά από αποστολές που εστιάζουν σε αστροβιολογικούς στόχους: Μεταξύ αυτών είναι η αποστολή του οχήματος Perseverance στον Άρη, καθώς και οι επερχόμενες αποστολές Dragonfly στον Τιτάνα και Europa Clipper στην Ευρώπη.

Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζει, εξετάζονται τέσσερις αποστολές για την επιλογή μέχρι και δύο αποστολών Discovery του χρόνου. Μεταξύ αυτών είναι μια αστροβιολογική αποστολή στον Τρίτωνα, φεγγάρι του Ποσειδώνα, και μια γεωλογική αποστολή στην Ιώ, φεγγάρι του Δία. Οι άλλες δύο αποστολές που εξετάζονται είναι για την Αφροδίτη: Μία για την κατανόηση της ατμόσφαιράς της και άλλη μία για την κατανόηση της γεωλογικής ιστορίας της Αφροδίτης. «Οι ΗΠΑ επίσης συνεργάζονται με την Ευρώπη σε άλλη μια προτεινόμενη αποστολή στην Αφροδίτη, ονόματι EnVision, που θα μπορούσε να επιλεγεί για να πάει στον γείτονά μας» τόνισε ο επικεφαλής της NASA.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!