Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ναυτεργάτες: Να καταργηθεί ο νόμος 4714/2020 που παρεμβαίνει στη λειτουργία των σωματείων
[Η Ναυτεμπορική]: Ναυτεργάτες: Να καταργηθεί ο νόμος 4714/2020 που παρεμβαίνει στη λειτουργία των σωματείων

[Η Ναυτεμπορική]: Ναυτεργάτες: Να καταργηθεί ο νόμος 4714/2020 που παρεμβαίνει στη λειτουργία των σωματείων

«Η κυβέρνηση της ΝΔ προκλητικά και ενώ είναι σε νέα έξαρση η πανδημία του κορωνοϊού, προχωράει στην εφαρμογή του ν.4714/2020, που καταργεί την ΣΣΕ στη ποντοπόρο ναυτιλία, ανοίγει τον δρόμο για τις υπόλοιπες κατηγορίες πλοίων και παρεμβαίνει στη λειτουργία των ναυτεργατικών σωματείων», καταγγέλλουν 13 Ναυτεργατικά Σωματεία.

Συγκεκριμένα, τονίζουν τα Σωματεία, στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ του ΝΑΤ στις 11 π.μ, στην ημερήσια διάταξη θα συζητηθεί η εγκύκλιος για την εφαρμογή της τροποποίησης του όρου 8 των εγκριτικών πράξεων νηολόγησης του άρθρου 13 του ν.2687/1953, ώστε να καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές όχι με βάση τη ΣΣΕ αλλά με τα μισθολόγια της ITF.
Αυτή η εξέλιξη, όπως υποστηρίζουν, θα επιφέρει τραγικά αποτελέσματα για τους ναυτεργάτες, θα διογκώσει τα ελλείμματα του ασφαλιστικού φορέα, με τραγικές επιπτώσεις για το σύνολο των ασφαλισμένων.

Τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της ΠΝΟ, που υπογράφουν το κείμενο απαιτούν την απόσυρση του θέματος (Νο 22) από την αυριανή ημερήσια διάταξη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΑΤ και καλούν τους ναυτεργάτες σε ετοιμότητα για απεργιακές κινητοποιήσεις στην υπεράσπιση των ΣΣΕ, της κοινωνικής ασφάλισης, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Εάν παρά ταύτα δεν γίνει αποδεκτή η πρότασή τους, δηλώνουν ότι οι εκπρόσωποί τους μαζί και ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων Ναυτεργατών θα απέχουν από αυτό και κατά συνέπεια δεν θα υπάρχει, όπως υπογραμμίζουν η ποιοτική απαρτία περί σύγκλησης του Δ.Σ του ΝΑΤ.

«Τώρα η κυβέρνηση να καταργήσει τον νόμο έκτρωμα 4714/2020», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!