Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Μπρατάκος (ΕΒΕΑ): Εξαιρετικές προοπτικές συνεργασίας επιχειρήσεων Αθήνας και Μόσχας
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Μπρατάκος (ΕΒΕΑ): Εξαιρετικές προοπτικές συνεργασίας επιχειρήσεων Αθήνας και Μόσχας

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Μπρατάκος (ΕΒΕΑ): Εξαιρετικές προοπτικές συνεργασίας επιχειρήσεων Αθήνας και Μόσχας

Τις ευκαιρίες για στρατηγικές συνεργασίες και επενδύσεις στον τομέα των κατασκευών και του τουρισμού επεσήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Μπρατάκος σε συνάντησή του με πενταμελή κυβερνητική αντιπροσωπεία από τη Μόσχα.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 και ο κ. Μπρατάκος, συνομίλησε με τον υπουργό της κυβέρνησης και επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Οικονομικών και Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, Σεργκέϊ Σέρεμιν και τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μόσχας, Βλάντιμιρ Πλατόνοφ, για τους στόχους και τις προτεραιότητες των επιμελητηρίων, σχετικά με την τόνωση των διμερών επιχειρηματικών σχέσεων.

Κατά τη διάρκεια της διευρυμένης συνάντησης που ακολούθησε, όπως αναφέρει ανακοίνωση, ο κ. Μπρατάκος τόνισε τη σημασία της ρωσικής συμμετοχής στον ελληνικό τουρισμό και σε επενδυτικούς τομείς, όπως η ενέργεια, τα ακίνητα και οι τηλεπικοινωνίες. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ επεσήμανε ότι «πάνω σε αυτές τις ισχυρές βάσεις, οφείλουμε να επιδιώξουμε σήμερα την περαιτέρω εμβάθυνση και διεύρυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων», υπογραμμίζοντας ότι η γρήγορη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, το αναμενόμενο άλμα ανάπτυξης 5,9% και η ανοδική πορεία των δεικτών των επενδύσεων, των εξαγωγών, της μεταποίησης και της βιομηχανικής παραγωγής, σε συνδυασμό με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και τις ευνοϊκές για την επιχειρηματικότητα κυβερνητικές παρεμβάσεις, δημιουργούν εξαιρετικές προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων της Αθήνας και της Μόσχας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!