Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: «Μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη;» – Ένας οδηγός για τον 21ο αιώνα
[Η Ναυτεμπορική]: «Μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη;» – Ένας οδηγός για τον 21ο αιώνα

[Η Ναυτεμπορική]: «Μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη;» – Ένας οδηγός για τον 21ο αιώνα

Βρισκόμαστε λίγο πριν από την επίσημα κυκλοφορία του βιβλίου «Μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη;», που θα πραγματοποιηθεί από τις «Εκδόσεις Κλειδάριθμος» και θα έχουν την δυνατότητα να ξεφυλλίσουν οι αναγνώστες από την ημέρα που το ημερολόγιο θα δείξει 23 Σεπτεμβρίου.

Το συγκεκριμένο ανάγνωσμα εγκαινιάζει την καινοτόμα σειρά βιβλίων «Μεγάλες ιδέες», προσεγγίζοντας με μια εντελώς διαφορετική και φρέσκια ματιά σημαντικές ιδέες που έχουν εξαιρετικά μεγάλη επίδραση στη ζωή μας και στον σύγχρονο τρόπο που αυτή διαμορφώνεται.

Το θέμα που επεξεργάζεται η AliceBell στις σελίδες του εν λόγω βιβλίου, είναι κάτι παραπάνω από απλά… SOS. Πρόκειται για την αλλαγή στην κλιματική κατάσταση του πλανήτη μας, της Γης, και στο πού αυτή ενδέχεται να οδηγήσει αν δεν δράσουμε εγκαίρως συνειδητοποιώντας ότι πλέον τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα.

Η αλλαγή του κλίματος προκαλεί χάος στον πλανήτη, οι ωκεανοί πνίγονται στο πλαστικό, τα φυσικά οικοσυστήματα της Γης έχουν αποδεκατιστεί, και ένα εκατομμύριο είδη φυτών και ζώων κινδυνεύουν να εξαφανιστούν. Έχουμε ήδη προκαλέσει υπερθέρμανση του πλανήτη κατά περίπου 1°C από τον 19ο αιώνα έως σήμερα.

Μπορούμε άραγε να εκπληρώσουμε τον φιλόδοξο στόχο της Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή, που έγινε το 2015 στο Παρίσι, και να περιορίσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη στο όριο των 1,5°C; Είμαστε σε θέση να στραφούμε εξολοκλήρου σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας; Μπορούμε να αποτινάξουμε την «εξάρτησή» μας από τα πλαστικά μίας χρήσης και να ανακυκλώσουμε τα υπόλοιπα; Μπορούμε να φυτέψουμε νέα δάση για να δημιουργήσουμε περιοχές που θα απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα;

Αυτό το εύστοχο και αφυπνιστικό βιβλίο εξετάζει μια εκτενή γκάμα από τεχνολογικές, περιβαλλοντικές και πολιτικές δράσεις που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να σταματήσουμε την καταστροφή που προκαλούμε και να φτιάξουμε έναν πλανήτη στον οποίο μπορεί να ευημερεί κάθε είδος ζωής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!