Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μπορεί η εργασία να είναι καλύτερη μετά τον Covid-19;
[Η Ναυτεμπορική]: Μπορεί η εργασία να είναι καλύτερη μετά τον Covid-19;

[Η Ναυτεμπορική]: Μπορεί η εργασία να είναι καλύτερη μετά τον Covid-19;

Όταν εμφανίζονται επιχειρηματικές κρίσεις, είτε σχετίζονται με την πανδημία είτε με άλλο παράγοντα, οι εταιρείες που αναδύονται ισχυρότερες είναι εκείνες που καταφέρνουν να προσαρμόσουν τις επιχειρήσεις τους και τους ανθρώπους τους για να ξεπεράσουν τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Ο απρόβλεπτος παράγοντας και το μέγεθος της πανδημίας του COVID-19 ανάγκασαν τον κόσμο να προσαρμοστεί σε έναν νέο μοντέλο εργασίας, σε ορισμένες περιπτώσεις από τη μια μέρα στην άλλη. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι απαραίτητο να επαναπροσδιοριστεί το μοντέλο εργασίας, σχολιάζει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Η επιστροφή στο χώρο εργασίας

Καθώς ορισμένες χώρες αρχίζουν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς τους για τον COVID-19, οι επιχειρήσεις καλούνται να εξετάσουν προσεκτικά πώς μπορούν να ανοίξουν με ασφάλεια τους χώρους εργασίας τους. Για πολλές κυβερνήσεις, το ξεκλείδωμα της οικονομίας συνδέεται με την ταχύτητα και την επιτυχία της διάθεσης του εμβολιασμού για τον COVID-19, αλλά το πόσο θα βοηθήσει το εμβόλοο τους εργοδότες ποικίλλει παγκοσμίως, δεδομένου ότι δεν δύνανται νομικά να απαιτήσουν από τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν.

Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, οι εργοδότες είναι πιο πιθανό να μπορέσουν να υποχρεώσουν τους εργαζομένους να εμβολιαστούν, αλλά σε πολλές χώρες αδυνατούν νομικά να απαιτήσουν από τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν πριν επιστρέψουν στο χώρο εργασίας.

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, είναι παράνομο να διερευνάται ακόμη και η κατάσταση εμβολιασμού ενός εργαζομένου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!