Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Μπορέλ: Ο Ναβάλνι χρειάζεται ιατρική βοήθεια
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Μπορέλ: Ο Ναβάλνι χρειάζεται ιατρική βοήθεια

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Μπορέλ: Ο Ναβάλνι χρειάζεται ιατρική βοήθεια

Η Ρωσία πρέπει να επιτρέψει στον Αλεξέι Ναβάλνι να έχει πρόσβαση σε κατάλληλη υγειονομική περίθαλψη, δήλωσε ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιοσέπ Μπορέλ, τη Δευτέρα πριν από τη συνάντηση υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

«Θεωρούμε τις ρωσικές αρχές υπεύθυνες για την κατάσταση της υγείας του κ. Ναβάλνι», δήλωσε ο κ. Μπορέλ μέσω βίντεο πριν από τη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, 44 ετών, εξέχων επικριτής του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε απεργία πείνας στα τέλη Μαρτίου σε διαμαρτυρία για αυτό «άρνηση των φυλακών να τον αντιμετωπίσουν σωστά για οξύ πόνο στην πλάτη και στα πόδια».

Απαισιόδοξοι οι σύμμαχοι του Ναβάλνι

Εν τω μεταξύ σύμμαχος του Ναβάλνι δήλωσε σήμερα ότι αναμένει άσχημες ειδήσεις για την υγεία του αντιπολιτευόμενου πολιτικού που είναι σε απεργία πείνας, όταν τον συναντήσουν και πάλι οι δικηγόροι του, κάτι που δεν τους επετράπη το σαββατοκύριακο.

«Δεν γνωρίζουμε τι του συνέβη το σαββατοκύριακο διότι οι δικηγόροι του δεν επιτρέπεται να τον επισκεφθούν τότε. Ελπίζω ότι θα έχουμε κάποια νέα σήμερα αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα λάβουμε κακά νέα», δήλωσε η Λιούμποφ Σομπόλ, σύμμαχος του Ναβάλνι, στον ραδιοφωνικό σταθμό Ekho Moskvy.

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα να λάβουμε καλές ειδήσεις για την υγεία του σήμερα. Νομίζω ότι η κατάστασή του βρίσκεται πολύ κοντά στο να είναι κρίσιμη, κοντά στο να είναι πολύ σοβαρή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!