Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ζ. Μπολσονάρου: Λυπάμαι για τους νεκρούς, αλλά μια μέρα όλοι θα πεθάνουμε
[Η Ναυτεμπορική]: Ζ. Μπολσονάρου: Λυπάμαι για τους νεκρούς, αλλά μια μέρα όλοι θα πεθάνουμε

[Η Ναυτεμπορική]: Ζ. Μπολσονάρου: Λυπάμαι για τους νεκρούς, αλλά μια μέρα όλοι θα πεθάνουμε

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου υποβάθμισε για μία ακόμη φορά τη σοβαρότητα της πανδημίας του κορωνοϊού, από την ο-ποία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 162.000 άνθρωποι στη χώρα του, λέγοντας στους Βραζιλιάνους να σταματήσουν να είναι «μια χώρα π…δων».

«Σήμερα συζητάμε μόνο για την πανδημία, πρέπει να σταματήσει αυτό. Λυπάμαι για τους νεκρούς, λυπάμαι. Αλλά μια μέρα όλοι θα πεθάνουμε, όλος ο κόσμος εδώ θα πεθάνει. Δεν έχει νόημα να προσπαθούμε να ξεφύ-γουμε από αυτό, να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα. Πρέπει να σταμα-τήσουμε να είμαστε μια χώρα π…δων. Πρέπει να σηκώσουμε ψηλά το κε-φάλι, να πολεμήσουμε», δήλωσε ο Μπολσονάρου στη διάρκεια ομιλίας του για τον τουρισμό από την έδρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Περισσότεροι από 162.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βραζι-λία από covid-19, ενώ περίπου 5,6 εκατομμύρια μολύνθηκαν, ένας αριθ-μός ο οποίος στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερος, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Ο Μπολσονάρου είχε χαιρετίσει ως «νίκη» την αναστολή της συμμετοχής της χώρας του στις κλινικές δοκιμές τρίτης φάσης ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού, του CoronaVac του κινεζικού εργαστηρίου Sinovac.

«Θάνατος, αναπηρία, ανωμαλίες … αυτό είναι το εμβόλιο που ο Ντόρια ήθελε να αναγκάσει όλους τους κατοίκους του Σάο Πάολο να κάνουν», κα-τήγγειλε σήμερα ο Βραζιλιάνος πρόεδρος μέσω της σελίδας του στο Facebook αναφερόμενος στον κυβερνήτη του Σάο Πάολο και πολιτικό του αντίπαλο Ζοάο Ντόρια.

«Ακόμη μια νίκη για τον Ζαΐχ Μπολσονάρου», πρόσθεσε, απαντώντας σε σχόλιο χρήστη που τον ρωτούσε αν η κυβέρνηση της Βραζιλίας θα δεχόταν να λάβει ή να παράξει τοπικά το εν λόγω εμβόλιο, αν αποδειχθεί η απο-τελεσματικότητά του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!