Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο Μπάφετ «θαμπώνεται» από τον χρυσό και εκπλήσσει τις αγορές
[Η Ναυτεμπορική]: Ο Μπάφετ «θαμπώνεται» από τον χρυσό και εκπλήσσει τις αγορές

[Η Ναυτεμπορική]: Ο Μπάφετ «θαμπώνεται» από τον χρυσό και εκπλήσσει τις αγορές

Στην αγορά του χρυσού αποφάσισε να επενδύσει ο Γουόρεν Μπάφετ, επιδιώκοντας να αποκομίσει οφέλη από τη ραγδαία εκτίναξη της αξίας του πολύτιμου μετάλλου.

Ειδικότερα, μέσω της Berkshire Hathaway Inc, o Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής αγόρασε 20,9 εκατομμύρια μετοχές (1,2% του συνολικού κεφαλαίου) της εταιρείας χρυσού Barrick Gold, της οποίας η χρηματιστηριακή αποτίμηση ανέρχεται στα 565 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, πρόκειται για μία κίνηση, η οποία -παρά τις ευοίωνες προοπτικές του χρυσού- έχει προκαλέσει μεγάλη… έκπληξη στις αγορές, λόγω της δεδομένης καχυποψίας του Μπάφετ έναντι του πολύτιμου μετάλλου.

Κατά την πάγια θέση του, άλλωστε, ο χρυσός δεν αποτελεί μια παραγωγική επένδυση, όπως ακριβώς συμβαίνει με την αγορά των μετοχών μιας εταιρείας. Έτσι, το περιθώριο κέρδους και οι προοπτικές ανάπτυξης είναι πεπερασμένες.

Βέβαια, η πρόσφατη εκρηκτική άνοδος του πολύτιμου μετάλλου δεν γινόταν να μην “συγκινήσει” τον επενδυτή, με αποτέλεσμα να αγοράσει ένα μέρος των μετοχών της χρυσοφόρας -κυριολεκτικά και μεταφορικά- μεταλλευτικής εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κίνηση, παρά τις επιφυλάξεις, δεν αποτελεί χωρίς προηγούμενο για τον Μπάφετ. Κι αυτό, διότι το 1997 είχε αγοράσει 129,7 εκατομμύρια ουγγιές ασημιού έναντι μόλις 6 δολαρίων ανά ουγγιά. Λίγο αργότερα, βέβαια, περιόρισε στο μηδέν την έκθεσή του, διαθέτοντας προς πώληση το σύνολο της επένδυσής του.

Ράλι για τον χρυσό

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου εκτινάχθηκε στις 7 Αυγούστου σε επίπεδα ρεκόρ, αγγίζοντας τα 2.072,50 δολάρια ανά ουγγιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!