Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μόσχα: Παράταση των σχολικών διακοπών τον Οκτώβριο εξαιτίας του κορωνοϊού
[Η Ναυτεμπορική]: Μόσχα: Παράταση των σχολικών διακοπών τον Οκτώβριο εξαιτίας του κορωνοϊού

[Η Ναυτεμπορική]: Μόσχα: Παράταση των σχολικών διακοπών τον Οκτώβριο εξαιτίας του κορωνοϊού

Η Μόσχα θα παρατείνει τις προγραμματισμένες σχολικές διακοπές τον Οκτώβριο σε δύο εβδομάδες, ως μέρος μιας σειράς μέτρων για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, όπως δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί της συστάσεις του δημάρχου την περασμένη εβδομάδα σε όσους έχουν χρόνια προβλήματα υγείας ή είναι άνω των 65 ετών, να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, οι μαθητές θα απουσιάζουν από τα σχολεία από τις 5 έως τις 18 Οκτωβρίου και προέτρεψε τους γονείς να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους θα παραμείνουν στα σπίτια, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

«Σήμερα ένα σημαντικό ποσοστό των ασθενών -που συχνά είναι ασυμπτωματικοί- είναι παιδιά», δήλωσε. «Όταν επιστρέφουν στα σπίτια τους, μεταδίδουν εύκολα τον ιό σε ενήλικες και ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας που αρρωσταίνουν πολύ περισσότερο».

Πηγές ανέφεραν στο Reuters την περασμένη εβδομάδα, ότι τα νοσοκομεία της Μόσχας έχουν λάβει εντολή να ελευθερώσουν εκατοντάδες κρεβάτια για ασθενείς με κορωνοϊό, καθώς τα κρούσμα αυξάνονται.

Το Κρεμλίνο δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν προτίθεται να επιβάλει νέα lockdowns παρά τον αυξανόμενο αριθμό νέων κρουσμάτων. Με περισσότερα από 1.159.000 κρούσματα, η Ρωσία έχει τον τέταρτο μεγαλύτερο αριθμό στον κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!