Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Morgan Stanley: Δεν χρειάζεται η Τουρκία να προχωρήσει σε επιθετική αύξηση των επιτοκίων
[Η Ναυτεμπορική]: Morgan Stanley: Δεν χρειάζεται η Τουρκία να προχωρήσει σε επιθετική αύξηση των επιτοκίων

[Η Ναυτεμπορική]: Morgan Stanley: Δεν χρειάζεται η Τουρκία να προχωρήσει σε επιθετική αύξηση των επιτοκίων

Η Τουρκία μπορεί να προχωρήσει με μία πολύ μικρότερη αύξηση των επιτοκίων, σε σχέση με τις προβλέψεις ορισμένων από τις μεγαλύτερες διεθνείς τράπεζες, σύμφωνα με την Morgan Stanley.

Η κεντρική τράπεζα πιθανότατα θα αυξήσει το βασικό επιτόκιο repo μιας εβδομάδας κατά μόλις 150 μονάδες βάσης στη συνεδρίασή της την ερχόμενοι Πέμπτη, όπως ανέφεραν οι οικονομολόγοι της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, σε σημείωμα προς στους πελάτες.

Οι περισσότερες οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Bloomberg -συμπεριλαμβανομένων κάποιων της Barclays, της Goldman Sachs και της UniCredit- αναμένουν μια επιθετική αύξηση κατά 475 μονάδες βάσης, διαμορφώνοντας το βασικό επιτόκιο στο 15%.

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας «μπορεί να αποφασίσει να πραγματοποιήσει μεγαλύτερη αύξηση για να ενισχύσει την προσπάθειά της να μετριάσει τις πληθωριστικές πιέσεις, αλλά πιστεύουμε ότι οι κινητήριες δυνάμεις του εγχώριου πληθωρισμού όπως η αύξηση των δανείων σε τοπικό νόμισμα και η αύξηση της εγχώριας ζήτησης έχουν ομαλοποιηθεί, κάτι που από μόνο του απαιτεί λιγότερο επιθετική δράση», ανέφεραν οι οικονομολόγοι της Morgan Stanley.

Με μόλις μία εβδομάδα να έχει αναλάβει τα καθήκοντά του, ο νέος επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας Νασί Αγκμπάλ, αντιμετωπίζει ένα τεστ αξιοπιστίας όταν διευθύνει την πρώτη του συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής. Με τις προφανείς ευλογίες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Αγκμπάλ αναμένεται να αποφασίσει αύξηση των επιτοκίων, κάτι που θα ενισχύσει τη λίρα μετά τον κλονισμό της εμπιστοσύνης της αγοράς στα τουρκικά περιουσιακά στοιχεία υπό τον προκάτοχό του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!