Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Moody’s: Η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank θα ενισχύσει τις χορηγήσεις δανείων και την κερδοφορία της
[Η Ναυτεμπορική]: Moody’s: Η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank θα ενισχύσει τις χορηγήσεις δανείων και την κερδοφορία της

[Η Ναυτεμπορική]: Moody’s: Η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank θα ενισχύσει τις χορηγήσεις δανείων και την κερδοφορία της

H αύξηση κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ της Alpha Bank είναι θετική για το αξιόχρεό της (credit positive), επειδή την οδηγεί σε θέση για να ενισχύσει την κερδοφορία από τη βασική δραστηριότητά της και να βελτιώσει την ποιότητα του ενεργητικού και τους δείκτες φερεγγυότητάς της, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s σε έκθεσή του.

Ο οίκος αναφέρει ότι η ισχυρότερη κεφαλαιακή βάση της Alpha Bank θα της επιτρέψει να αυξήσει το σταθμισμένο με τον κίνδυνο ενεργητικό της μέσω νέων χορηγήσεων δανείων έως και 10 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2024, αξιοποιώντας την προοπτική οικονομικής ανάκαμψης στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, όπου έχει επίσης παρουσία.

Σημειώνει, ακόμη, ότι η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών που θα λάβουν τα μεγαλύτερα ποσά από το Ταμείο Ανάκαμψης και συγκεκριμένα 31 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 16,8% του ΑΕΠ. Το ποσό αυτό αναμένεται να αυξήσει τον ετήσιο ρυθμό αύξησης του ελληνικού ΑΕΠ κατά δύο ποσοστιαίες μονάδας, με τον μέσο ρυθμό αύξησης να διαμορφώνεται πιθανόν περί το 4,6% στην περίοδο 2021-24. Αυτό, σε συνδυασμό με τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, θα οδηγήσει σε σημαντική πιστωτική επέκταση.

Προώθηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

«Ως μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ελλάδα, αναμένουμε ότι η Alpha Bank θα παίξει κομβικό ρόλο στην προώθηση των πόρων του Ταμείου Ανάπτυξης και θα καλύψει την αυξημένη ζήτηση δανείων, η οποία θα τη βοηθήσει να επιτύχει μία απόδοση μετοχικού κεφαλαίου κοντά στο 10% στο τέλος του 2024 από 1,6% το 2020», σημειώνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!