Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Μόνο με…face control από αύριο Παρασκευή η διασκέδαση – Τι ισχύει για κλειστούς και ανοιχτούς χώρους
[Η Ναυτεμπορική]: Μόνο με…face control από αύριο Παρασκευή η διασκέδαση – Τι ισχύει για κλειστούς και ανοιχτούς χώρους

[Η Ναυτεμπορική]: Μόνο με…face control από αύριο Παρασκευή η διασκέδαση – Τι ισχύει για κλειστούς και ανοιχτούς χώρους

Με μάσκα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού ανά χειρας θα εισέρχονται από αύριο, Παρασκευή 16 Ιουλίου, σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης οι πολίτες. Το σχετικό face contol έχουν αναλαβει οι καταστηματάρχες που θα σκανάρουν τα «αποδεικτικά» στοιχεία μέσω της νέας εφαρμογής «COVID FREE GR». Τα μέτρα αυτά θα ισχύουν και για θέατρα και κινηματογράφους.

To app Covid Free GR θα μπορεί να επαληθεύει Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και βεβαιώσεις από την ιστοσελίδα gov.gr.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, πρέπει να είναι σε έντυπη είτε σε ψηφιακή μορφή μέσω κινητού. Τα πλαστά έγγραφα τιμωρούνται με πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα απαιτείται ή όχι από τον πελάτη να επιδεικνύει την ταυτότητα του. Αναμένεται κοινή υπουργική απόφαση.

Τρεις είναι οι ενδείξεις της εφαρμογής:

  • Πράσινο όταν ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει εμβολιαστεί πλήρως και έχουν παρέλθει 14 ημέρες από τη δεύτερη δόση ή έχει νοσήσει με COVID έως και 6 μήνες από το πρώτο θετικό τεστ.
  • Κίτρινο που σημαίνει ότι ο πελάτης έχει αρνητικό τεστ rapid 48 ωρών ή PCR 72 ωρών. Η κίτρινη ένδειξη θα απασχολήσει στο μέλλον όταν οι εσωτερικοί χώροι γίνουν μεικτοί.
  • Κόκκινο που σημαίνει μη έγκυρο πιστοποιητικό

Τα καταστήματα που θα φέρουν τη σήμανση «Χώρος Covid Free» θα λειτουργούν στο εσωτερικό τους μόνο με εμβολιασμένους, ενώ οι υπαίθριοι χώροι εστίασης θα μπορούν να λειτουργήσουν και με ανεμβολίαστους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!