Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μόνιμες μειώσεις φόρων και παράταση των μέτρων στήριξης
[Η Ναυτεμπορική]: Μόνιμες μειώσεις φόρων και παράταση των μέτρων στήριξης

[Η Ναυτεμπορική]: Μόνιμες μειώσεις φόρων και παράταση των μέτρων στήριξης

Η εξέλιξη της πανδημίας και οι νέοι περιορισμοί στις μετακινήσεις και τη λειτουργία της αγοράς οδηγούν σε παράταση των μέτρων στήριξης για τους κλάδους που πλήττονται. Παράλληλα, η κυβέρνηση, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, σχεδιάζει και σειρά ακόμα στοχευμένων παρεμβάσεων. Στο τραπέζι και μόνιμες μειώσεις φόρων και εισφορών όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός χθες κατά τη διάρκεια συνάντησης με επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης. «Δεν θα επιστρέψουμε μετά την πανδημία σε αυξημένο φόρο εισοδήματος, ούτε πρόκειται να αυξηθούν και πάλι οι εργοδοτικές εισφορές» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επιβολή των νέων αυστηρότερων μέτρων, οδηγεί σε παράταση του πακέτου στήριξης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε κλάδους όπως η εστίαση.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό:

· Παρατείνεται η πλήρης απαλλαγή από την καταβολή ενοικίων για την εστίαση και για το μήνα Μάρτιο. Υπενθυμίζεται ότι όπως προβλέπεται και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε την Πέμπτη για τα ενοίκια του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, ο ενοικιαστής δεν καταβάλει ενοίκιο. Από την άλλη πλευρά ο ιδιοκτήτης αποζημιώνεται από το Κράτος με το 80% του αρχικού ενοικίου.

· Παρατείνεται η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ 13% σε καφέ και μη αλκοολούχα ποτά έως το τέλος Σεπτεμβρίου (έληγε στις 30 Απριλίου) και στις μεταφορές, στα θέατρα, στον κινηματογράφο και στον τουριστικό πακέτο έως το τέλος του έτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!