Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και ΟΑΕΔ
[Η Ναυτεμπορική]: Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και ΟΑΕΔ

[Η Ναυτεμπορική]: Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και ΟΑΕΔ

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε την Τετάρτη από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Λίνα Μενδώνη και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη. Αντικείμενο του μνημονίου είναι η διαμόρφωση και η εκτέλεση, με πρωτοβουλία του ΥΠΠΟΑ, και με τη συνδρομή και υποστήριξη του ΟΑΕΔ, προγράμματος με σκοπό τη διάθεση σε άνεργους νέους ηλικίας 15-24 ετών πιστωτικών σημειωμάτων (voucher) αξίας €20, για την αγορά βιβλίων από βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα, τα οποία θα επιλέξουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα θα καλύψει 62.651 δικαιούχους, και η αξία του προγράμματος που χρηματοδοτεί το ΥΠΠΟΑ θα ανέλθει σε €1.253.020.

Βασική ειδοποιός διαφορά του συγκεκριμένου προγράμματος από άλλα προγράμματα του ΟΑΕΔ, είναι ότι καλύπτει το σύνολο του ωφελούμενου πληθυσμού: κάθε εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργος ηλικίας 15-24 ετών αυτομάτως καθίσταται δικαιούχος του συγκεκριμένου voucher.

Η κα Μενδώνη δήλωσε: «Με την πρωτοβουλία του αυτή το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανταποκρίνεται σε δύο βασικούς του στόχους: αφενός την προαγωγή της φιλαναγνωσίας και μάλιστα σε νεαρές ηλικίες, και αφετέρου τη στήριξη της αλυσίδας παραγωγής του βιβλίου από τον συγγραφέα και τον εκδότη έως τον βιβλιοπώλη, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος στήριξης του Πολιτισμού στην περίοδο της πανδημίας».

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, ανέφερε ότι: «Ο ΟΑΕΔ, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της κοινωνίας αλλά και πιστός στις καταστατικές του διατάξεις παρέχει ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα υπηρεσιών κοινωνικού και πολιτισμικού χαρακτήρα. Σήμερα, το φάσμα αυτό των υπηρεσιών διευρύνεται με μια καινοτόμο σύμπραξη με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την κατάρτιση ενός νέου προγράμματος επιταγών αγοράς βιβλίων, το οποίο θα υλοποιηθεί στη βάση των αντίστοιχων προγραμμάτων που υλοποιεί ο Οργανισμός τα τελευταία χρόνια και θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!