Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Τέσσερις λόγοι που με κάνουν εξαιρετικά αισιόδοξο για την χώρα
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Τέσσερις λόγοι που με κάνουν εξαιρετικά αισιόδοξο για την χώρα

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Τέσσερις λόγοι που με κάνουν εξαιρετικά αισιόδοξο για την χώρα

Τους 4 βασικούς λόγους οι οποίοι τον κάνουν να είναι εξαιρετικά αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, ανέλυσε κατά την ομιλία του στο Συνέδριο του « Economist», ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτοί είναι

-Πρώτον, οι καταθέσεις στην Ελλάδα αντιστοιχούν στο 14% του ΑΕΠ και μεγάλο μέρος αυτών θα επιστρέψει στην αγορά. Είμαι αισιόδοξος και για την πορεία του τουρισμού το β΄ εξάμηνο.

-Δεύτερον το Σχέδιο Ελλάδα 2.0 προβλέπει εντός του 2021 τις πρώτες εκταμιεύσεις, που είναι πάνω από 7 δισ. ευρώ. Σε βάθος 7ετίας οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης θα εισφέρουν 7% στο ΑΕΠ.

-Τρίτον η οικονομία μας δανείζεται με πολύ χαμηλά επιτόκια.

-Ο τέταρτος λόγος έχει να κάνει με τις συνέπειες των διαρθρωτικών αλλαγών, που συντελέστηκαν μέσα στην πανδημία, όπως το ψηφιακό κράτος, η τηλεργασία, το νέο εργασιακό πλαίσιο, αλλά και η διάλυση μύθων και στερεοτύπων για την Ελλάδα την καθιστούν ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις, κάτι, που πιστοποιούν και οι συνεχείς αναβαθμίσεις από όλους τους οίκους αξιολόγησης. Πιστεύω πως ο πρώτος απολογισμός της πρώτης διετίας είναι θετικός.

«Η χώρα παρά τις δυσκολίες αντιστάθηκε με επιτυχία στην επίθεση της πανδημίας στηρίζοντας οικονομία και κοινωνία. Είμαστε συνεπείς στο σύνθημά μας «το είπαμε – το κάναμε». Είμαστε όμως ακόμη στην μέση και αυτό είναι μία νέα αρχή» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!