Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Να συνεννοηθούμε και να υλοποιήσουμε το νέο Σύμφωνο για Μετανάστευση-Άσυλο
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Να συνεννοηθούμε και να υλοποιήσουμε το νέο Σύμφωνο για Μετανάστευση-Άσυλο

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Να συνεννοηθούμε και να υλοποιήσουμε το νέο Σύμφωνο για Μετανάστευση-Άσυλο

Την ανάγκη συνεννόησης μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ με αίσθημα αμοιβαιότητας και αλληλεγγύης ώστε να υλοποιηθεί το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση, επισήμανε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έστειλε εκ νέου το μήνυμα στην Τουρκία ότι δε γίνεται να χρησιμοποιούνται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ως πιόνια «σε ένα μεγάλο γεωπολιτικό παιχνίδι».

«Την τελευταία φορά που επισκέφτηκες τη χώρα μας ήταν εν μέσω μιας μεγάλης κρίσης. Και δεν αναφέρομαι στην υγειονομική κρίση του Covid, αλλά στην προσφυγική-μεταναστευτική κρίση, όταν δεκάδες χιλιάδες κατατρεγμένοι πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν με κρατική ενθάρρυνση να περάσουν τα σύνορα Τουρκίας και Ελλάδας και να εισέλθουν στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και τότε η Ελλάδα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, προστάτεψε τα σύνορα της Ελλάδας, τα σύνορα της Ευρώπης» είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον κ. Σασόλι και συμπλήρωσε:

«Και χάρηκα ιδιαίτερα που και οι εκπρόσωποι των τριών ευρωπαϊκών θεσμών εντός λίγων ημερών βρέθηκαν μαζί μου στον Έβρο για να στείλουν αυτό το μήνυμα με απόλυτη σαφήνεια: Ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης και ότι δεν γίνεται να χρησιμοποιούνται πρόσφυγες και μετανάστες ως πιόνια σε ένα μεγάλο γεωπολιτικό παιχνίδι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!