Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Σήμα ετοιμότητας για το «άνοιγμα» του τουρισμού και για νέες παρεμβάσεις στήριξης της εργασίας
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Σήμα ετοιμότητας για το «άνοιγμα» του τουρισμού και για νέες παρεμβάσεις στήριξης της εργασίας

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Σήμα ετοιμότητας για το «άνοιγμα» του τουρισμού και για νέες παρεμβάσεις στήριξης της εργασίας

Σήμα ετοιμότητας για την εκκίνηση της τουριστικής περιόδου, αλλά και για την προώθηση πρόσθετων παρεμβάσεων στήριξης του κόσμου της εργασίας έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισηγητική του ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο.

Εν όψει της συμπλήρωσης ενός έτους από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Ν.Δ. τόνισε πως «σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα», σημειώνοντας παρά τις δυσκολίες στη χώρα πνέει σήμερα «άνεμος εθνικής αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας».

«Συμπληρώνουμε σήμερα έναν χρόνο παρά μία εβδομάδα στο τιμόνι της χώρας. Και πιστεύω ότι θα συμφωνήσει και η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας ότι σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές» ανέφερε συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός για να προσθέσει: «Τις αντιμετωπίσαμε, πιστεύω, με επιτυχία. Και σήμερα, παρά τις αναμφισβήτητες, μεγάλες δυσκολίες που εξακολουθούν και υπάρχουν, ειδικά στο μέτωπο της οικονομίας, φυσά στην Ελλάδα ένας αέρας εθνικής αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στο αυριανό «άνοιγμα» του τουρισμού τόνισε πως έχει γίνει «η καλύτερη δυνατή προετοιμασία» και ευχαρίστησε τους συναρμόδιους υπουργούς οι οποίοι συνεργάστηκαν για να ολοκληρωθεί «αυτό το οργανωμένο σχέδιο υποδοχής επισκεπτών στην πατρίδα μας, χωρίς να γίνει καμία έκπτωση στο ζήτημα της ασφάλειας και της δημόσιας υγείας».

Αναγνώρισε παράλληλα πως λόγω της πανδημίας «ο πήχης είναι πάρα πολύ χαμηλά και πως θα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη τουριστική περίοδος» αλλά – όπως έσπευσε να προσθέσει – «θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας ο Πρωθυπουργός τόνισε πως «παρατηρούμε με πολύ μεγάλη προσοχή το τι συμβαίνει και μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία, πρωτίστως το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας, είμαστε πάντα έτοιμοι -εφόσον χρειαστεί- να κάνουμε πρόσθετες παρεμβάσεις στήριξης του κόσμου της εργασίας, κάτι το οποίο αποτέλεσε από την αρχή της κρίσης την πρώτη μας απαράβατη προτεραιότητα».

Ζήτησε επίσης από τους υπουργούς της κυβέρνησης να πάρουν «μία βαθιά ανάσα» καθώς «τις επόμενες εβδομάδες μας περιμένει πολλή και σκληρή δουλειά».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!