Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Συλλογική η ευθύνη για επιτυχίες και αστοχίες
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Συλλογική η ευθύνη για επιτυχίες και αστοχίες

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Συλλογική η ευθύνη για επιτυχίες και αστοχίες

Την ικανοποίησή του για τον τρόπο λειτουργίας του υπουργικού συμβουλίου εξέφρασε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η ευθύνη για τις πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης είναι συλλογική. «Όλοι μαζί πιστωνόμαστε τα θετικά κι όλοι μαζί αναλαμβάνουμε, με αυτοκριτική διάθεση, την ευθύνη για τυχόν λάθη και μεριμνούμε για να τα διορθώσουμε.

Δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό οποιοσδήποτε υπουργός να μετακυλύει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα. Έχουμε μπροστά μας δύσκολες προκλήσεις. Είμαστε συλλογικό όργανο κι όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας, αλλά και των όποιων αστοχιών μας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, στη σημερινή, μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου στην εισαγωγική τοποθέτησή του προχώρησε σε αποτίμηση της επίσκεψης Πομπέο στην Ελλάδα .

Στη συνέχεια, συζητήθηκαν μια σειρά από νομοσχέδια και εθνικά σχέδια δράσης, τα οποία, σύμφωνα με την κυβέρνηση, αποδεικνύουν ότι «εντείνει το μεταρρυθμιστικό της έργο για να κάνει τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη».

Ειδικότερα:

1. Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, παρουσίασε το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Δια Βίου Μάθηση .

2. Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, κι ο υφυπουργός, Γιάννης Κεφαλογιάννης, παρουσίασαν το νομοσχέδιο «Η Ελλάδα σε κίνηση: Βιώσιμη αστική κινητικότητα-μικροκινητικότητα» .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!