Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Σχέδιο- γέφυρα για τη μετάβαση στην επόμενη ημέρα
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Σχέδιο- γέφυρα για τη μετάβαση στην επόμενη ημέρα

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Σχέδιο- γέφυρα για τη μετάβαση στην επόμενη ημέρα

«Κάναμε τη χώρα μας παράδειγμα προς μίμιση στην αντιμετώπιση της κρίσης» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του για τη στήριξη της οικονομίας, της εργασίας και του τουρισμού τους επόμενους μήνες. Στο τηλεοπτικό του μήνυμα προς τους πολίτες ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως θα περάσουμε από την άμυνα στην επίθεση.

«Ποτέ δεν έκρυψα πως η πανδημία θα έχει ισχυρό οικονομικό αντίκτυπο», δήλωσε ο Πρωθυπουργός και σημείωσε πως διακόπηκε η πορεία προς την ανάκαμψη.

«Πρέπει να αναδειχθούμε ως κράτος πρότυπο, με οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο», πρόσθεσε

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη το «πρόγραμμα της μετάβασης από την αβεβαιότητα του σήμερα στην ασφάλεια του αύριο θα ανεβάσει το ύψος των παρεμβάσεών μας στα 24 δισ. Και εδράζεται σε τρεις πυλώνες: Στήριξη εργασίας, μείωση φόρων, τόνωση επιχειρηματικότητας».

«Έχει, δηλαδή, τα εξής χαρακτηριστικά: Ενισχύει την συνοχή της κοινωνίας, προστατεύοντας τις θέσεις απασχόλησης. Ανακουφίζει τα νοικοκυριά, μειώνοντας τα καθημερινά τους έξοδα. Και διευκολύνει τον κόσμο της αγοράς, ώστε να κινητοποιηθεί ξανά. Και αυτή η δέσμη μέτρων έχει κοινωνική σφραγίδα και αναπτυξιακή υπογραφή. Είναι, όμως, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της συγκεκριμένης περιόδου», επεσήμανε.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «κλειδί του σχεδιασμού είναι το έκτακτο και προσωρινό πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για την απασχόληση. Όπως δηλώνει και το όνομά του, είναι η σύμπραξη του κράτους και όλων των δυνάμεων της παραγωγής, ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», ενώ συμπλήρωσε πως «το ευνοϊκό αυτό καθεστώς επεκτείνεται όχι μόνο στον Μάιο, αλλά και για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο για τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο».

«Στο εξής, όμως, η επιδότηση της εργασίας σε αναστολή θα συνδυάζεται με τη χρηματοδότηση της πραγματικής απασχόλησης», σημείωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!