Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Είμαι ενθουσιασμένος με τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση της ΔΕΘ
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Είμαι ενθουσιασμένος με τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση της ΔΕΘ

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Είμαι ενθουσιασμένος με τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση της ΔΕΘ

Η ανάπλαση των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ στον χώρο που έχει επιλεγεί θα της δώσει συγκριτικά πλεονεκτήματα και μοναδικά χαρακτηριστικά στον διεθνή εκθεσιακό χάρτη, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ HELEXPO, στη Θεσσαλονίκη.

«Είμαι ενθουσιασμένος με την κατάληξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, και ως προς τη διαδικασία, και ως προς το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι η οπτικοποίηση του project ανάπλασης της ΔΕΘ θα έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για να κερδίσουμε και τους λίγους καχύποπτους, οι οποίοι ενδεχομένως να εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η λύση την οποία επιλέξαμε δεν ήταν η ενδεδειγμένη» τόνισε ο πρωθυπουργός. «Θα μπορέσει, όπως έχουμε συζητήσει και στο παρελθόν, η ίδια η ΔΕΘ HELEXPO να έχει ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα στην προσέλκυση άλλων εκθέσεων, γιατί τέτοια εκθεσιακά κέντρα στα κέντρα πόλεων πολύ απλά δεν υπάρχουν. Και έχει κουραστεί ο κόσμος να πηγαίνει σε μεγάλα απρόσωπα εκθεσιακά κέντρα έξω από τις πόλεις, να μένει σε συμβατικά ξενοδοχεία» εξήγησε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πρόθυμος, σε συνεννόηση με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να υποστηρίξει την παραχώρηση 11 στρεμμάτων γης στην περιοχή της Αγίας Φωτεινης – που ανήκει σήμερα στην Κτηματική Εταιρεία και χρησιμοποιείται από το ΥΕΘΑ – για την ενίσχυση των χώρων πρασίνου του παρκου, πρόταση την οποία κατέθεσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!