Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα υπάρξει άλλο lockdown στη χώρα
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα υπάρξει άλλο lockdown στη χώρα

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα υπάρξει άλλο lockdown στη χώρα

Στο τέταρτο κύμα της πανδημίας αναφέρθηκε στην έναρξη της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός. Αφού αρχικά εξέφρασε την ικανοποίησή του που η ΚΟ συνεδριάζει δια ζώσης, λέγοντας «επιτέλους, η ΚΟ μας συνεδριάζει διά ζώσης, η κοινοβουλευτική μας δραστηριότητα δεν διεκόπη», ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την «έξαρση της πανδημίας , όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, με πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Είναι σαφές πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα ισχυρό τέταρτο κύμα, που επιφέρει και απώλειες στη χώρα μας» επισήμανε.

Ωστόσο, σημείωσε, «έχουμε όμως το εμβόλιο κι αυτό κάνει τη διαφορά, αυτό που αποτρέπει την ευθεία αντιστοίχιση των κρουσμάτων με τις βαριές νοσηλείες, αυτό που αφήνει ανοιχτή την οικονομία να παράγει και την κοινωνία να κυκλοφορεί».

Τέσσερις βασικές θέσεις

Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός, «για αυτό και επιμένουμε σε τέσσερις βασικές θέσεις:

- Πρώτον δεν θα ξαναυπάρξει lockdown στη χώρα.

- Δεύτερον οι εμβολιασμένοι δεν θα επιβαρυνθούν με νέους περιορισμούς, την ώρα που οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με ελέγχους και με περισσότερα τεστ.

- Τρίτον η διαρκής ενίσχυση του ΕΣΥ ιδίως στις περιφέρειες που πιέζονται. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο ΕΣΥ, εκεί που έχουμε ελλείψεις, εφόσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!