Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε μία συμφωνία στις 18 Ιουλίου
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε μία συμφωνία στις 18 Ιουλίου

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε μία συμφωνία στις 18 Ιουλίου

«Χρειαζόμαστε μία συμφωνία στις 18 Ιουλίου», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. και επανέλαβε ότι η συμφωνία «πρέπει να είναι φιλόδοξη και να μην αργήσει».

Υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όλες οι οικονομίες λόγω της υγειονομικής κρίσης, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με ηγέτες των χωρών που συμμετέχουν στην ομάδα που διαχειρίστηκε με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως εφόσον διαμορφώνεται η συναίνεση ότι «ο ιός θα είναι εδώ για πολύ περισσότερο απ’ όσο περιμέναμε», αντίστοιχη θα πρέπει να είναι και η ευρωπαϊκή απάντηση.

Επισήμανε ακόμη ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία «ανεβάζουν τον πήχη των προσδοκιών των πολιτών από μας» και ότι απαιτείται «ευελιξία».

«Πρώτο μέλημα η ασφάλεια τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στο άνοιγμα της Ελλάδας στους ξένους επισκέπτες από την 1η Ιουλίου. Σημείωσε ότι η χώρα τους υποδέχεται με πρώτο μέλημα την ασφάλεια τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών και εφαρμόζοντας αυστηρά πρωτόκολλα σε περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα. Επεσήμανε ακόμη ότι το προηγούμενο διάστημα λιγότεροι από 1 στους 1.000 επισκέπτες που είχαν υποβληθεί σε τεστ στο αεροδρόμιο εμφανίστηκαν θετικοί στον ιό.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη χθεσινή πρώτη ημέρα κατά την οποία λειτούργησε το σύστημα με το οποίο η χώρα υποδέχεται τους ξένους επισκέπτες, μέσω της συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας PLF, η οποία, όπως είπε, «βασίζεται σε έναν εξελιγμένο αλγόριθμο για τα δειγματοληπτικά τεστ». Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπήρξαν ηγέτες που έδειξαν ενδιαφέρον να ενημερωθούν για το σύστημα που εφαρμόζει η Ελλάδα.

«Θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό, αλλά περιμένουμε ανάκαμψη το 2021» ανέφερε ο Πρωθυπουργός ενώ εστίασε και στα μέτρα στήριξης της οικονομίας και της απασχόλησης που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!