Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν. Μηταράκης: Δε θα επιτρέψουμε στα νησιά να βιώσουν όσα βίωσαν από το 2015 και μετά
[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Μηταράκης: Δε θα επιτρέψουμε στα νησιά να βιώσουν όσα βίωσαν από το 2015 και μετά

[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Μηταράκης: Δε θα επιτρέψουμε στα νησιά να βιώσουν όσα βίωσαν από το 2015 και μετά

Στη Σάμο βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Μετά την επίσκεψή του στο νησί την περασμένη Τρίτη από κοινού με την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της Κομισιόν (DG HOME) Μπεάτε Γκμίντερ, τώρα συνοδευόταν από την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Ίλβα Γιόχανσον.

Συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Πανουράκη και τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γιώργο Στάντζ ο, και στη συνέχεια μετέβησαν στο ΚΥΤ στο Βαθύ, καθώς και στην υπό κατασκευή νέα κλειστή ελεγχόμενη δομή στη θέση Ζερβού Μυτιληνιών, προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο των εργασιών.

Σε δήλωσή του στο δημαρχείο, ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως «η δυσκολία της Σάμου με τους 7.000 ανθρώπους δεν δημιουργήθηκε επειδή συζητάμε για το Σύμφωνο, αλλά γιατί δεν έχουμε μηχανισμούς στήριξης και αλληλεγγύης. Και αυτό ζητάμε. Το Σύμφωνο για την Ελλάδα είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Βέβαια, πρέπει να καταλήξουμε σε ένα κείμενο για το οποίο, όπως γνωρίζετε, εμείς εκφράζουμε έντονες αντιρρήσεις, ένα κείμενο που θα εξασφαλίζει την έμπρακτη αλληλεγγύη. Και σε αυτό η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είμαστε στην ίδια γραμμή του διαλόγου, της συζήτησης, για να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή λύση.

Ήθελα να ευχαριστήσω την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που στηρίζει οικονομικά τη διαχείριση του μεταναστευτικού και μέσω της DG Home, της οποίας προϊσταται ως εκπρόσωπος η κ. Ίλβα Γιόχανσον και η Μπεάτε Γκμίντερ, θα κλείσουμε τις επόμενες λίγες εβδομάδες την ντροπή που ονομάζεται ΚΥΤ Βαθέος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!