Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Μηταράκης: Τετραπλάσιες αποφάσεις για αιτήσεις ασύλου τον Απρίλιο
[Η Ναυτεμπορική]: Μηταράκης: Τετραπλάσιες αποφάσεις για αιτήσεις ασύλου τον Απρίλιο

[Η Ναυτεμπορική]: Μηταράκης: Τετραπλάσιες αποφάσεις για αιτήσεις ασύλου τον Απρίλιο

Τον Απρίλιο εκδώθηκαν τετραπλάσιες αποφάσεις (επί αιτήσεων ασύλου) από ό,τι εκδίδονταν στο παρελθόν ανά μήνα, επισήμανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης σε παρέμβασή του, κατά τη β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου για τη βελτίωση της μεταναστευτικής νομοθεσίας, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδη, εξήγησε ότι η μεγάλη αυτή αύξηση επιτρέπει να γίνεται ταχύτερα ο διαχωρισμός (προσφύγων από παράνομα εισελθόντες οικονομικούς μετανάστες) και να μπορούμε να προχωρήσουμε σε επιστροφές. Απαντώντας σε σχόλιο του κ. Ζαχαριάδη για το προεκλογικό του φυλλάδιο του 2019, τόνισε ότι αυτά που κάνουμε ως κυβέρνηση, είναι ακριβώς αυτά που είπαμε προεκλογικά στον ελληνικό λαό.

Όπως σημείωσε ο κ. Μηταράκης, μιλήσαμε για φύλαξη συνόρων και τη φύλαξη συνόρων τη βλέπετε στην πράξη. Μιλήσαμε για μηδενική μόνιμη παραμονή στα νησιά μας και πρόσφατα μεταφέραμε και τους λίγους, που είχανε μείνει πέραν των 15 μηνών στα νησιά του Αιγαίου. Μιλήσαμε για αποσυμφόρηση και σας δείξαμε ότι στο τετράμηνο είναι πλέον διψήφια η αποσυμφόρηση από τα νησιά του Αιγαίου. Μιλήσαμε για διαχωρισμό προσφύγων από παράνομα εισελθόντες οικονομικούς μετανάστες και σας δείξαμε ότι τον Απρίλιο εκδώσαμε τετραπλάσιες αποφάσεις από ό,τι εκδίδονταν στο παρελθόν ανά μήνα, για να γίνεται ταχύτερα ο διαχωρισμός και να μπορούμε να προχωρήσουμε σε επιστροφές, είπε ο κ. Μηταράκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!