Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν. Μηταράκης: « Όλες οι αιτήσεις ΜΚΟ για το πρόγραμμα ESTIA έγιναν δεκτές»
[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Μηταράκης: « Όλες οι αιτήσεις ΜΚΟ για το πρόγραμμα ESTIA έγιναν δεκτές»

[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Μηταράκης: « Όλες οι αιτήσεις ΜΚΟ για το πρόγραμμα ESTIA έγιναν δεκτές»

Επίκαιρη ερώτηση για το ζήτημα της εγγραφής ΜΚΟ στο μητρώο και της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα ΕSTIA, απηύθυνε στον υπουργό, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης, ο οποίος αναφέρθηκε σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο insider.gr για «ουρανοκατέβατες ΜΚΟ και οργανώσεις φαντάσματα, στο μητρώο Μηταράκη».

«Διαπιστώνουμε ότι όλος ο θόρυβος που κάνατε για τα μητρώα των ΜΚΟ και την πιστοποίηση τους και την αξιοπιστία τους, ήταν πομφόλυγες και φτάνετε εσείς να δίνετε χρήματα σε ΜΚΟ που δεν είναι εγγεγραμμένες σε αυτό το φοβερό μητρώο», είπε ο Γιώργος Καμίνης και επισήμανε ότι, βάσει του δημοσιεύματος, υπάρχουν ΜΚΟ χωρίς δράσεις, χωρίς απολογιστικό έργο και με πρόσωπα «άσχετα με πρόσφυγες, με άσυλο, με ασυνόδευτους ανηλίκους», οι οποίες ενεγράφησαν στο μητρώο και παίρνουν χρήματα, την ίδια ώρα που αποκλείστηκαν, από τη χρηματοδότηση, έγκυρες ΜΚΟ.

«Οι προϋποθέσεις εγγραφής στο μητρώο αλλά και η συμμετοχή στο ESTIA, είναι ίδιες για όλους. Όλες οι ΜΚΟ έχουν ίδιες υποχρεώσεις», απάντησε ο Νότης Μηταράκης και τόνισε ότι το μητρώο δεν είναι εργαλείο παρέμβασης αλλά ούτε και εργαλείο στρέβλωσης του ανταγωνισμού, με ανυπέρβλητα εμπόδια, ειδικά σε ΜΚΟ που θέλανε να συνεχίσουν στο πρόγραμμα ESTIA, και απολύτως καμία ΜΚΟ δεν εμποδίστηκε στην εγγραφή της στο μητρώο. «Εάν κάποιος φορέας είναι νεοσύστατος, εν τοις πράγμασι δεν θα ήταν δυνατόν, να προσκομισθούν δράσεις διετίας», είπε ο υπουργός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!