Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν. Μηταράκης: To νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης δεν είναι προαπαιτούμενο για  δράση
[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Μηταράκης: To νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης δεν είναι προαπαιτούμενο για  δράση

[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Μηταράκης: To νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης δεν είναι προαπαιτούμενο για  δράση

Στην υπουργική συνάντηση των πέντε μεσογειακών κρατών πρώτης Γραμμής (Med5), που διεξάγεται στη Μάλαγα της Ισπανίας, συμμετείχε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μαζί με τους ομολόγους του, της Ισπανίας, της Μάλτας, της Ιταλίας, και της Κύπρου.

Στις συζητήσεις που έγιναν στο πλαίσιο της δεύτερης συνάντησης της ομάδας των Med5, μετά από τη πρώτη που διεξήχθη στην Αθήνα τον περασμένο Μάρτιο, οι υπουργοί συζήτησαν εκτενώς σημαντικά θέματα που άπτονται της διαχείρισης του μεταναστευτικού στην Ευρώπη, αλλά και του συντονισμού των θέσεων των πέντε κρατών μελών, στο πλαίσιο της κρίσιμης διαπραγμάτευσης του ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Μηταράκης, αφού ευχαρίστησε την Ισπανία για την άρτια διοργάνωση, τόνισε πως «βασική προτεραιότητα είναι ο έλεγχος της παράνομης μετανάστευσης και η καταπολέμηση των δικτύων λαθροδιακινητών, που ως χώρες πρώτης υποδοχής στην Ευρώπη, αντιμετωπίζουμε έντονα. Φαινόμενο που οδηγεί σε υπέρμετρη επιβάρυνση των συστημάτων μετανάστευσης και ασύλου όχι μόνον των χωρών μας, αλλά και όλης της ΕΕ».

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επισήμανε πως η ομάδα των Med5 έχει θέσει μια σειρά από κύριους στόχους στους οποίους επικεντρώνεται. Συγκεκριμένα, αυτοί είναι:

H πρόληψη των παράνομων αφίξεων, μέσω της παροχής στήριξης και η συνεργασία με τις χώρες καταγωγής και διέλευσης, ιδιαίτερα μάλιστα αυτές που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες προκλήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!