Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν. Μηταράκης: Μηδενική μόνιμη παραμονή σε δομές σε νησιά και ακριτική Ελλάδα
[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Μηταράκης: Μηδενική μόνιμη παραμονή σε δομές σε νησιά και ακριτική Ελλάδα

[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Μηταράκης: Μηδενική μόνιμη παραμονή σε δομές σε νησιά και ακριτική Ελλάδα

«Η κυβέρνηση ΝΔ με αποτελεσματικότητα και πρωτοφανή διαφάνεια στην διαχείριση των πόρων διαχείρισης της μετανάστευσης, προχωρά σε ανοικτούς διαγωνισμούς, και σε διαγωνισμούς – πλαίσιο, για την παροχή όλων των αναγκαίων υποδομών και υπηρεσιών», υπογράμμισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης ενημερώνοντας την επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για την κατασκευή περιφερειακών υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων του άρθρου 8 του ν. 4375/2016 στα νησιά Σάμο, Κω και Λέρο.

Ο κ. Μηταράκης εκ προοιμίου, υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «το 2021 οι νέες δομές να είναι σχεδόν άδειες, χάρη και στην ενισχυμένη φύλαξη των συνόρων και την αποσυμφόρηση των νησιών» και υπογράμμισε: «Δεσμευόμαστε για μηδενική μόνιμη παραμονή σε δομές στα νησιά και στην ακριτική Ελλάδα».

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει καταφέρει πολλαπλάσια αποσυμφόρηση των νησιών σε σχέση με την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς να γεμίζει την ηπειρωτική Ελλάδα. Ως προς τις δομές σε Σάμο, Κω και Λέρο, ο υπουργός είπε ότι για πρώτη φορά στην ελληνική κοινοβουλευτική ιστορία, έργο κατασκευής δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο έρχεται προς ενημέρωση στην αρμόδια διαρκή επιτροπή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!