Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν. Μηταράκης: Δεν υπάρχουν μόνιμες δομές για το μεταναστευτικό
[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Μηταράκης: Δεν υπάρχουν μόνιμες δομές για το μεταναστευτικό

[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Μηταράκης: Δεν υπάρχουν μόνιμες δομές για το μεταναστευτικό

Την περιοδεία του σε δομές της Βόρειας Ελλάδας συνέχισε το Σάββατο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, που επισκέφθηκε το πρωί Κιλκίς και Καβάλα.

Ο Νότης Μηταράκης δήλωσε πως «τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση εφαρμόζει μια διαφορετική πολιτική σε σχέση με όσα βιώσαμε το 2015. Βάλαμε δύο στόχους: Την ουσιαστική μείωση των μεταναστευτικών ροών και τον δραστικό περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης, στις τοπικές κοινωνίες» είπε.

Σχετικά με τη μείωση των ροών κατά 90%, τόνισε ότι «αυτή μας επιτρέπει να αποσυμφορήσουμε όχι μόνο τις δομές των νησιών, στις οποίες η αποσυμφόρηση έχει φτάσει το 35%, αλλά να αρχίσουμε και να κλείνουμε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα. Χθες κλείσαμε άλλα έξι ξενοδοχεία που χρησιμοποιούμε για το μεταναστευτικό και δημιουργούμε και κενές θέσεις σε υφιστάμενες δομές» ανέφερε. Όπως σημείωσε, «λειτουργούσαν 67 ξενοδοχεία στην Ελλάδα για τις ανάγκες των μεταναστευτικών ροών, ενώ αυτή τη στιγμή λειτουργούν 49. Οι ξενοδοχειακές δομές φιλοξενίας, επίσης Covid-19, συνέβαλαν τα μέγιστα για την προστασία των ευάλωτων ομάδων. Όλα θα κλείσουν εντός του 2020. Από την άλλη εβδομάδα, ξεκινάμε τη διαδικασία τερματισμού λειτουργίας της ξενοδοχειακής δομής φιλοξενίας στις Μουριές Κιλκίς, για να ολοκληρώσουμε εντός χρονοδιαγράμματος την πλήρη αποχώρηση των αιτούντων άσυλο από αυτό».

Επιπλέον, ο υπουργός αναφέρθηκε στο αίτημα να μην κατασκευαστούν μόνιμες κατοικίες στη δομή της Νέας Καβάλας, αλλά να μπουν προσωρινές κατασκευές και διευκρίνισε ότι «όλες οι δομές είναι προσωρινές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!