Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν. Μηταράκης: Δεν υπάρχει ανάγκη έκτακτου μηχανισμού ελέγχου συνόρων
[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Μηταράκης: Δεν υπάρχει ανάγκη έκτακτου μηχανισμού ελέγχου συνόρων

[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Μηταράκης: Δεν υπάρχει ανάγκη έκτακτου μηχανισμού ελέγχου συνόρων

«Δεν υπάρχει Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μηχανισμό ελέγχου συνόρων και δεν θεωρώ ότι η χώρα μας έχει λόγο να προχωρήσει στη δημιουργία οποιουδήποτε τέτοιου έκτακτου μηχανισμού», απάντησε σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χανίων της ΝΔ κ. Μανούσου Βουλουδάκη, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αναφερόμενος σε σχετικά με δημοσιεύματα.

Ο κ. Μηταράκης εξήγησε ότι «υπάρχει μία πρόταση στον κανονισμό του ελέγχου των συνοριακών διαδικασιών να υπάρξουν μηχανισμοί ελέγχου της διαδικασίας ασύλου μετά την άφιξη κάποιου στο ευρωπαϊκό έδαφος». αλλά όπως υπογράμμισε «αυτό ακόμα δεν έχει τύχει της έγκρισης των κρατών-μελών, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά συνέπεια δεν αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας».

«Δεν θεωρώ ότι η χώρα μας έχει κανέναν λόγο να προχωρήσει στη δημιουργία οποιουδήποτε έκτακτου ειδικού μηχανισμού. Αν υπάρξει πρόταση που αφορά όλα τα κράτη-μέλη, η Ελλάδα θα το συζητήσει στα πλαίσια του Συμβουλίου της ΕΕ. Εμείς μόνοι μας να κάνουμε κάτι για ένα θέμα που δε θεωρούμε ότι υπάρχει, αντιλαμβάνεστε, δεν είναι στις προτεραιότητές μας», συνέχισε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Διευκρίνισε δε ότι «οι χώρες έχουν σύνορα και υπάρχουν διαδικασίες για να έρθει κάποιος σε αυτά», ότι «ως προς τον έλεγχο της Κυβέρνησης και ως προς τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στα δημοκρατικά πολιτεύματα αυτό δε γίνεται με έκτακτες ειδικές επιτροπές, στις οποίες συμμετέχουν εκπρόσωποι οργανώσεων ή άλλων φορέων είτε διεθνών, είτε της κοινωνίας των πολιτών» και πως «κάτι τέτοιο θα αντίβαινε την έννοια της εθνικής κυριαρχίας».

«Ο έλεγχος των Κυβερνήσεων σε ένα ευνομούμενο δημοκρατικό πολίτευμα γίνεται από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, από τις Αρχές της Δικαιοσύνης, οι οποίες έχουν το καθήκον να ελέγξουν οποιαδήποτε καταγγελία, να κάνουν τις απαραίτητες ανακρίσεις και αν χρειαστεί να φέρουν υποθέσεις ενώπιον των δικαστηρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!