Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Missing Alert App: Η νέα καινοτόμος εφαρμογή για τα εξαφανισμένα παιδιά
[Η Ναυτεμπορική]: Missing Alert App: Η νέα καινοτόμος εφαρμογή για τα εξαφανισμένα παιδιά

[Η Ναυτεμπορική]: Missing Alert App: Η νέα καινοτόμος εφαρμογή για τα εξαφανισμένα παιδιά

Μια νέα εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα που στόχο έχει τον έγκαιρο εντοπισμό των αγνοούμενων παιδιών και ενηλίκων έως 60 χρονων, σε πραγματικό χρόνο, το « Missing Alert App», γίνεται πλέον διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες smartphone με λειτουργικό σύστημα Android.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού το οποίο αναπτύχθηκε με πρωτοβουλία της ΜΚΟ «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την τεχνική υποστήριξη της Cosmote.

H πρωτοποριακή εφαρμογή «Missing Alert App» σκοπό έχει να αποτελέσει σημαντικό σύμμαχο για όλους τους συμβαλλόμενους φορείς που συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών και ενήλικων ατόμων, προκειμένου να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, «το όνειρο έγινε πραγματικότητα για την αδιαμεσολάβητη και γρήγορη επικοινωνία με τους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν. Τα αυτιά και τα μάτια των Αρχών στις εξαφανίσεις προσώπων είναι ο κόσμος». Η κινητοποίηση των πολιτών τις πρώτες ώρες μιας εξαφάνισης αποδεικνύεται κομβικής σημασίας. «Είναι πολύ σημαντικές οι πρώτες στιγμές, το να μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε αμέσως. Αυτό μπορεί να σώσει την κατάσταση» εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος στην παρουσίαση της εφαρμογής.

Η ιδέα για την ανάπτυξη της εφαρμογής ξεκίνησε από συνεργάτες της Cosmote, οι οποίοι είχαν βιώσει τέτοιο περιστατικό στο οικογενειακό τους περιβάλλον, ανέφερε εκ μέρους της εταιρείας ο Γεώργιος Αθανασόπουλος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!