Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Σ. Μισέλ: Στο δείπνο της Συνόδου Κορυφής η συζήτηση για την Αν. Μεσόγειο
[Η Ναυτεμπορική]: Σ. Μισέλ: Στο δείπνο της Συνόδου Κορυφής η συζήτηση για την Αν. Μεσόγειο

[Η Ναυτεμπορική]: Σ. Μισέλ: Στο δείπνο της Συνόδου Κορυφής η συζήτηση για την Αν. Μεσόγειο

Στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να υπάρξει χώρος για εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία αναφέρει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην επιστολή πρόσκλησης που απέστειλε στους Ευρωπαίους ηγέτες εν όψει της Συνόδου Κορυφής που θα γίνει στις Βρυξέλλες 1 και 2 Οκτωβρίου.

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Σαρλ Μισέλ υπογραμμίζει ότι «όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι για να υπερασπιστούν τα νόμιμα συμφέροντα της ΕΕ και των κρατών μελών της».

Εκτός από την Ανατολική Μεσόγειο, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα τεθούν μεταξύ άλλων οι σχέσεις ΕΕ – Κίνας, η υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι, η Λευκορωσία, η κλιμάκωση στο Καγκόρνο-Καραμπάχ και το Brexit.

Αναλυτικά η επιστολή – πρόσκληση του Σαρλ Μισέλ:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ειδική μας συνάντηση την Πέμπτη και την Παρασκευή θα επικεντρωθεί κυρίως στη θέση της Ευρώπης στον κόσμο και στην ικανότητά μας να διαμορφώσουμε τη μοίρα μας.

Η συνάντησή μας θα ξεκινήσει την Πέμπτη στις 15.00 με την παραδοσιακή ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι,.

Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιήσουμε την πρώτη μας συνεδρίαση για συζήτηση αναφορικά με τις σχέσεις ΕΕ-Κίνας, μετά τη συνάντηση των ηγετών ΕΕ-Κίνας μέσω τηλεδιάσκεψης στις 14 Σεπτεμβρίου.

Επιθυμούμε να συνεργαστούμε με την Κίνα για την αντιμετώπιση μεγάλων παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η πανδημία COVID 19 και η κλιματική αλλαγή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!