Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Μισέλ σε ΠτΔ: Με θάρρος και ενότητα θα αντιμετωπίσουμε μαζί σημαντικότατες προκλήσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Μισέλ σε ΠτΔ: Με θάρρος και ενότητα θα αντιμετωπίσουμε μαζί σημαντικότατες προκλήσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Μισέλ σε ΠτΔ: Με θάρρος και ενότητα θα αντιμετωπίσουμε μαζί σημαντικότατες προκλήσεις

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον και πιστεύω σημαντικό, στην έναρξη του εθνικού διαλόγου, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης. να εμπλακούν κυρίως οι νέοι άνθρωποι, στους οποίους άλλωστε ανήκει και το μέλλον», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

«Πρόεδρε σας καλωσορίζω στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της επετείου των 40 χρόνων από την προσχώρηση της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες. Μια επέτειο που συμπίπτει με την έναρξη του εθνικού διαλόγου, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης», σημείωσε.

«Ο διάλογος αυτός είναι ιδιαίτερα σημαντικός, ένα καινοφανές εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς δίνει τη δυνατότητα και στην κοινωνία των πολιτών να ασχοληθεί με τους προβληματισμούς για το μέλλον της Ευρώπης», συμπλήρωσε.

«Πέρα από τον πυρήνα των θεμελιωδών αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία, τα δικαιώματα, είμαι βέβαιη ότι τον διάλογο θα απασχολήσουν μια σειρά από θέματα όπως η κοινωνική συνοχή, η οικονομική ανάκαμψη ιδίως μετά την πρόσφατη κρίση, η κλιματική αλλαγή και το μεταναστευτικό», επεσήμανε.

«Η Ευρώπη προσπάθησε να αντιμετωπίσει την πανδημία και ήταν πολύ σημαντικό ότι επέδειξε ισχυρά αντανακλαστικά, τόσο στο θέμα του Ταμείου Ανάκαμψης, όσο και στο ζήτημα των εμβολιασμών. Η χώρα μου με το πρόγραμμα «Ελευθερία», προσπαθεί να διαχειριστεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα και ελπίζουμε -αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα 5 εκατομμύρια εμβολιασμών- ότι θα έχουμε πετύχει μέσα στο καλοκαίρι να υπάρχει ένα υψηλό ποσοστό ανοσίας του πληθυσμού, αντίστοιχο αυτού που θα έχει επιτευχθεί για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το σύνολο της Ευρώπης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!