Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Σ. Μισέλ: Επιστολή-πρόσκληση στη Σύνοδο Κορυφής προς τους 27 ηγέτες των κρατών-μελών
[Η Ναυτεμπορική]: Σ. Μισέλ: Επιστολή-πρόσκληση στη Σύνοδο Κορυφής προς τους 27 ηγέτες των κρατών-μελών

[Η Ναυτεμπορική]: Σ. Μισέλ: Επιστολή-πρόσκληση στη Σύνοδο Κορυφής προς τους 27 ηγέτες των κρατών-μελών

Επιστολή πρόκλησης στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής, την Πέμπτη και την Παρασκευή, απέστειλε προς τους 27 ηγέτες των κρατών-μελών, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο κορωνοϊός, το Brexit και το κλίμα θα είναι από τα βασικά ζητήματα που θα τεθούν, όπως αναφέρει ο Σαρλ Μισέλ. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Ανυπομονώ να σας καλωσορίσω στην προσεχή σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 15-16 Οκτωβρίου. Θα συναντηθούμε σε ένα δύσκολο πλαίσιο. Βλέπουμε ότι οι μολύνσεις από την COVID αυξάνονται και έχουμε ορισμένα ζητήματα που πιέζουν στην ατζέντα μας, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεών μας με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα ξεκινήσει την Πέμπτη το απόγευμα στις 15:00 με την παραδοσιακή ανταλλαγή απόψεών μας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

Στη συνέχεια, θα προχωρήσουμε στις διαπραγματεύσεις ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου μαζί με τον Μισέλ Μπαρνιέ. Είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών να υπάρξει συμφωνία πριν από το τέλος της μεταβατικής περιόδου. Αυτό, ωστόσο, δεν μπορεί να συμβεί με οποιοδήποτε κόστος. Οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές. Θα καλέσω τον διαπραγματευτή μας να μας ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις. Τα βασικά ζητήματα περιλαμβάνουν, ιδίως, τους ισότιμους όρους, την αλιεία και τη διακυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, θα πραγματοποιήσουμε μια συζήτηση προσανατολισμού σχετικά με τον τρόπο επίτευξης της φιλοδοξίας μας για το κλίμα. Τον περασμένο Δεκέμβριο, συμφωνήσαμε για τον στόχο μιας κλιματικά ουδέτερης ΕΕ έως το 2050.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!