Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τα μυρμήγκια ξυλουργοί ανταλλάσσουν… γαλλικά φιλιά
[Η Ναυτεμπορική]: Τα μυρμήγκια ξυλουργοί ανταλλάσσουν… γαλλικά φιλιά

[Η Ναυτεμπορική]: Τα μυρμήγκια ξυλουργοί ανταλλάσσουν… γαλλικά φιλιά

Στη φωτογραφία εικονίζεται ένα μυρμγήκι ξυλουργός, είδος που φιλιέται για να ανταλλάξει τροφή και πρωτεΐνες

Υπάρχει ένα μεγάλο σε μέγεθος είδος μυρμηγκιών που έχουν λάβει την ονομασία μυρμήγκια ξυλουργοί επειδή κατασκευάζουν ξύλινες φωλιές. Καταφέρνουν να σκάβουν μέσα σε ξύλινες επιφάνειες και να δημιουργούν στο εσωτερικό τους τούνελ και αποικίες που αποτελούνται από πολλές χιλιάδες μέλη.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ στη Γερμανία ανακάλυψαν ότι τα μυρμήγκια ξυλουργοί δίνουν «παθιασμένα» φιλιά στο στόμα. Δεν το κάνουν όμως για ερωτικούς λόγους αλλά για να μοιραστούν τροφή και πολύτιμα συστατικά (π.χ πρωτεΐνες) μέσω της ανταλλαγής του σάλιου τους. Σύμφωνα με τους ερευνητές τα μυρμήγκια δημιουργούν με αυτή την τακτική ένα «αποικιακό μεταβολισμό» όπως τον χαρακτηρίζουν. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι κάθε μέλος της αποικίας θα διαθέτει την απαραίτητη ενέργεια για να εκτελέσει τα καθήκοντα του στην αποικία είτε αυτά είναι η ανεύρεση τροφής είτε κάποια βοηθητική εργασία.

Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι τα ευρήματα τους θα ρίξουν φως στις μεθόδους που οι οργανισμοί σε διάφορα όντα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, διαμοιράζουν τις μεταβολικές εργασίες ανάμεσα στους ιστούς και τα κύτταρα. Αυτό που προσπαθούν να κατανοήσουν οι ερευνητές είναι το γιατί τα μυρμήγκια επέλεξαν την μέθοδο του φιλιού για να μοιραστούν τα υγρά τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!