Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μειώσεις έως 24% στις τιμές χρέωσης από τον ΔΕΣΦΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Μειώσεις έως 24% στις τιμές χρέωσης από τον ΔΕΣΦΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Μειώσεις έως 24% στις τιμές χρέωσης από τον ΔΕΣΦΑ

Μειώσεις 20% (μεσοσταθμικά) στα τιμολόγια χρέωσης των χρηστών του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου για τις παρεχόμενες σε αυτούς υπηρεσίες αναμένεται να ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2022 με βάση όσα ανέφερε η διοίκηση του ΔΕΣΦΑ σε εκδήλωση προς τα ΜΜΕ όπου παρουσίασε τη νέα της εταιρική ταυτότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ανάλογα με το σημείο εισόδου του φυσικού αερίου οι μειώσεις κυμαίνονται από το 17% έως το 24%. Έτσι με μια μέση τιμή ανά MWh στα 3,3 ευρώ που ισχύει για φέτος η μείωση αναμένεται να ανέλθει στα 66 λεπτά περίπου, δηλαδή η τιμή ανά MWH θα πέσει κάτω από τα 3 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι χρεώσεις αυτές αφορούν περίπου 49 εταιρείες στον κλάδο μεταφοράς και 33 στον κλάδο Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, κυρίως εγχώριες, εκ των οποίων οι 35 είναι άκρως ενεργές την περίοδο αυτή. Ζητούμενο βέβαια είναι η μεταφορά της μείωσης αυτής στην αγορά τόσο στη βιομηχανία όσο και στους καταναλωτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ανέφερε η CEO του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli, οι υψηλές καταναλώσεις και η εκτίμηση για άνοδο της ζήτησης έχει οδηγήσει στις μειώσεις αυτές. Μάλιστα, η προβολή είναι ότι τα επόμενα 10 χρόνια, όπως τόνισε η CEO του ΔΕΣΦΑ, θα υπάρχουν μειωμένες τιμές σε σχέση με τώρα.

Η κ. Galli τόνισε ότι λόγω αύξησης της ζήτησης ο ΔΕΣΦΑ δεν θα μειώσει τα κέρδη του τα επόμενα χρόνια.

Σε σχέση με τα έσοδα για φέτος, η CEO του ΔΕΣΦΑ σημείωσε ότι λόγω των μείωσης και των φετινών χρεώσεων θα υπάρξει οριακή πτώση, ωστόσο κάπως ισοσταθμίζεται από την αύξηση της ζήτησης και την εκτόξευση των εξαγωγών που το πρώτο εξάμηνο του 2021 έφτασαν τις 3,68 TWh.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!