Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μειωμένα ενοίκια : Εκταμιεύονται οι αποζημιώσεις Απριλίου – Κλείνουν εκκρεμότητες του 2020-2021
[Η Ναυτεμπορική]: Μειωμένα ενοίκια : Εκταμιεύονται οι αποζημιώσεις Απριλίου – Κλείνουν εκκρεμότητες του 2020-2021

[Η Ναυτεμπορική]: Μειωμένα ενοίκια : Εκταμιεύονται οι αποζημιώσεις Απριλίου – Κλείνουν εκκρεμότητες του 2020-2021

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές στην ΑΑΔΕ. Η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων άνοιξε ενώ σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα θα ανοίξει και η πλατφόρμα για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών. Ταυτόχρονα η ΑΑΔΕ κλείνει εκκρεμότητες που σχετίζονται με την καταβολή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν εισέπραξαν ενοίκια τον Απρίλιο αλλά και προηγούμενους μήνες.

Σήμερα θα ξεκινήσει η προκαταβολή των αποζημιώσεων για τα κουρεμένα ενοίκια του Απριλίου οι οποίες ανέρχονται στο 80% των μισθωμάτων που δεν έχουν εισπραχθεί. Βάση για την πληρωμή αποτελούν οι δηλώσεις COVID Μαρτίου. Στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα κληθούν να υποβάλουν τις δηλώσεις για το μήνα Απρίλιο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όσοι δεν το κάνουν, θα κληθούν να επιστρέψουν τα ποσά που εισέπραξαν.

Παράλληλα, φαίνεται ότι θα εξοφληθούν οι περίπου 1.500 ιδιοκτήτες ακινήτων που έλυσαν το πρόβλημα την καταχώρηση του τραπεζικού τους IBAΝ στο Taxisnet. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΑΔΕ εξακολουθεί να αναζητά 25.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δεν έχουν ακόμα δηλώσει στο ΤaxisNet το τραπεζικό τους IBAN προκειμένου να τους καταβληθούν χρήματα.

Στο μεταξύ δημοσιεύθηκε η λίστα των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που δικαιούνται απαλλαγή ενοικίου για το μήνα Μάιο. Η απόφαση με τους ΚΑΔ που δικαιούνται πλήρη απαλλαγή από τα ενοίκια το Μάιο αφορά τις επιχειρήσεις οι οποίες παρέμειναν κλειστές τον Απρίλιο συμπεριλαμβανομένου του λιανεμπορίου παρόλο που άνοιξε εντός του Απριλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!