Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Μήνυμα Πρύτανη ΑΠΘ για την 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
[Η Ναυτεμπορική]: Μήνυμα Πρύτανη ΑΠΘ για την 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

[Η Ναυτεμπορική]: Μήνυμα Πρύτανη ΑΠΘ για την 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Μήνυμα για την 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, μεταφέρει με σχετική ανακοίνωσή του ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής κ. Νικόλαος Παπαϊωάννου.

«Κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου τιμούμε τους αγώνες των νέων για τη Δημοκρατία, για την Ελευθερία. Δεν είναι απλά μια ιστορική επέτειος. Είναι μια παρακαταθήκη που έχουμε δημοκρατικό χρέος να διαφυλάσσουμε και να αξιοποιούμε. Διότι το Πολυτεχνείο είναι μια σταθερή υπενθύμιση πως τα θεμελιώδη δικαιώματα, αξίες και αγαθά -όλα όσα σήμερα απολαμβάνουμε- δεν υπήρξαν ανέκαθεν δεδομένα», τονίζει.

«Αυτή η υπενθύμιση, φέτος, καθώς τιμούμε την 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, καθίσταται επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε με ένα επιτακτικό διακύβευμα: την υγεία», σημειώνει. «Μέσα σε μία πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, η δημόσια υγεία ως συνταγματικά προστατευόμενο αγαθό, αλλά και η υγεία ως ατομικό ή κοινωνικό δικαίωμα, θέτουν περιορισμούς στην ελευθερία της κίνησης και μετακίνησης», υπογραμμίζει.

«Τα δικαιώματα των πολιτών ιεραρχούνται, προτεραιοποιούνται και κάποια υποχωρούν στην υπηρεσία προστασίας του υπέρτατου αγαθού, της ζωής. Σήμερα, λοιπόν, καλούμαστε να προστατεύσουμε τα θεμελιώδη και να τιμήσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου, ίσως όχι όπως θα θέλαμε κι όπως αρμόζει, αλλά σύμφωνα με τα μέτρα που υπαγορεύουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Με μια στάση υψηλού συμβολισμού, μια δήλωση δημοκρατικής και κοινωνικής συνείδησης και σεβασμού στο δικαίωμα κάθε συνανθρώπου μας στην υγεία», δηλώνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!